Fostul viceprimar al municipiului Buzău, Constantin Ionescu, ccel care candidează independent la Primăria Buzău a decis să își facă cunoscut programul electoral și persoanelor cu deficiențe de auz, vorbire sau vedere. Astfel, Ionescu și-a tipărit flyere inclusiv în alfabetul Braille, iar în emisiunile de la posturile locale de televiziune merge însoțit de un interpret în limbajul mimico-gestual care traduce mesajul candidatului pentru persoanele fără auz.
„Eu vreau să fiu primarul tuturor buzoienilor, indiferent că sunt oameni cu handicap, cu deficienţe de auz, vorbire sau de vedere. Şi ei sunt cetățeni cu drept de vot şi trebuie să fie la curent cu ceea ce eu doresc să fac pentru acest oraş. Prin urmare am decis ca flyerele pe care le-am tipărit să fie şi în alfabetul Braille, iar la emisiunile TV la care sunt invitat am apelat la un interpret în limbaj mimico-gestual pentru a traduce şi pentru cei lipsiţi de auz ceea ce am de transmis”, a declarat candidatul independent Constantin Ionescu citat de News.ro.
Cea care a decis să îl ajute pe Constantin Ionescu în demersul său este nimeni alta decât Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei „1 Iunie” un cunoscut apărător al drepturilor persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire din Buzău, care și-a manifestat disponibilitatea de a intermedia mesajele electorale și ale altor candidați la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale.

” Domnul Ionescu Constantin candidat independent la fotoliul de PRIMAR al Municipiului Buzău, mi-a făcut invitaţia de a traduce pentru surzi programul electoral. Este pentru prima dată când un candidat la Primăria Buzău doreşte să cunoască şi surzii programul electoral. Nu ştiu nici eu cum va fi …Eu ştiu că am fost invitată să traduc,voi traduce GRATUIT pentru oricare viitor Primar, dacă voi fi invitată! Nu am solicitat taxe, mi-am dorit întotdeauna şi eu şi ei surzii, că ei, aceşti oameni DISCRIMINAŢI şi MANIPULAŢI de multe ori în alegeri, să cunoască REAL programul electoral pentru fiecare candidat înscris la aceste alegeri pentru funcţia de …PRIMAR al Municipiului Buzău ! CREDEM într-o campanie curată şi în interesul tuturor cetăţenilor, în interesul electoratului, fără DISCRIMINARE FĂRĂ bla bla blauri ! POT ŞTIU ŞI VREAU să traduc pentru fiecare candidat la fotoliul de Primar,… GRATUIT programul electoral ! Nu am să mă schimb niciodată şi voi rămâne persoană care ştie vrea şi militează …ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII ! Iată că se poate. REPET …nu fac politică, pot traduce GRATUIT dacă voi fi solicitată pentru oricare viitor Primar, la oricare post TV NECONDIŢIONAT aşa cum am făcut mulţi ani !”, a scris Ionica Tarău pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.