Vezi ce spune Gabriel Oprea

Pentru a-și face intrarea așa cum se cuvine în noul an electoral, președintele UNPR, Gabriel Oprea, își face campanie în rândul cadrelor militare în rezervă. În ultimele două săptămâni, militarii buzoieni care nu au primit pensii recalculate după ultima lege sunt ”felicitați” chiar de ministrul Apărării printr-o scrisoare prin care li se aduce la cunoștință că pensia le-a fost mărită, plata urmând să se facă după cum se arată în scrisoarea cu iz electoral de la 1 ianuarie 2012.
”În urma procesului de revizuire, pensia dumneavoastră a fost majorată și va intra efectiv în plată începând cu 1 ianuarie 2012. Tot de la această dată, veți primi retroactiv și drepturile bănești aferente majorării pensiei pentru fiecare lună a anului 2011 ”, se arată în scrisoarea semnată de ministrul Gabriel Oprea.
Până aici nimic deosebit, cu atât mai mult cu cât zeci de militari în rezervă și în retragere așteaptă de luni bune un răspuns de la autoritățile care ar fi trebuit să se ocupe de dosarele lor.
Ceea ce urmează însă nu mai ține atât de mult de Ministerul Apărării cât de realizările personale ale ministrului Gabriel Oprea.
”Eu însumi știu să îmi onorez datoria față de camarazi. Sunt militar așa cum a fost și tatăl meu. Am trecut prin dramele, greutățile și privațiunile care însoțesc această carieră. Și nu am rămas indiferent”
Un alt pasaj vine să aducă în fața militarilor eforturile pe care le-a făcut ministrul Oprea și cum și-a pus el în joc mandatul de ministru, doar pentru apărarea drepturilor militarilor aflați la pensie chiar dacă inițial pensiile le-au fost diminuate cu procente cuprinse între 19-69%.
”Cu toate riscurile și costurile politice, mi-am asumat efortul de a schimba proiectul și de a-i apăra pe militari. Mi-am pus în joc mandatul de ministru și am spus că nu voi accepta să scadă nici o pensie mai mică de 3000 de lei primită în condiții de carieră completă. Nu a fost ușor dar am reușit să impun ca în noul sistem de calcucl să intre nu doar soldele ci toate veniturile realizate de militari de-a lungul carierei.”
În final, șeful UNPR anunță triumfător că ”majorarea pensiilor este un motiv de mândrie și arată că mi-am dus la bun sfârșit angajamentul.”
Cum scrisoarea primită de militarii în rezervă și în retragere nu este personalizată ci este același text pentru toți destinatarii cărora fițuica le-a fost vârâtă în poștă, rămâne de văzut dacă pensiile vor fi cu adevărat mărite de la începutul anului 2012 și de unde se vor găsi bani atât pentru majorare promisă cât și pentru plata rectroactivă a pensiilor mărite, așa cum se specifică în scrisorica semnată strategic de ministrul Gabriel Oprea.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.