Şcolile buzoiene, luate la pas de autorităţi.
Echipe mixte formate din specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Şcolar au descins în judeţ pentru a vedea în ce condiţii vor fi primiţi în şcoli elevii buzoieni. Fiecare comisie va fi formată din câte patru membri care au delimitate trasee clare: Valea Buzăului, Valea Slănicului, Valea Rîmnicului şi zona de câmpie a judeţului.
Din păcate, rezultatele verificărilor în unităţile de învăţământ din Buzău sunt previzibile. Autorităţile cunosc deja că în multe şcoli vor găsi probleme cu alimentarea cu apă, toalete în curtea şcolilor ori schele şi moloz acolo unde lucrările sunt departe de a se termina.
Totuşi, concluziile controlului în şcoli vor fi creionate într-un raport care va ajunge pe masa prefectului iar în final vor fi făcute publice. Cît despre soluţiile de remediere a situaţiilor în care elevii vor învăţa şi anul acesta în condiţii improprii, slabe speranţe. Nu sunt bani iar atunci când de la Bucureşti, ni se mai alocă ceva fonduri, sumele sunt insuficiente şi acoperă o mică parte din problemele care se regăsesc în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.