Campionii de la Gloria și-au primit medaliile

0
563

Promovați matematic deja de câteva săptămâni, fotbaliștii glorioși ai Buzăului au intrat în posesia trofeului de campionă a Ligii a III-a abia sâmbătă seară. Pe stadionul din Crâng, în fața tuturor autorităților și a câtorva sute de spectatori, Federația Română de Fotbal și-a trimis reprezentanții pentru a oficia premierea elevilor lui George Timiș. Focul de artificii și confetti au venit și ele în completarea show-ului organizat la finalul partidei câștigate contra CSM Focșani (2-1), iar ridicarea trofeului de către căpitanul Ciprian Petre a fost elementul suprem al unui sezon de excepție. Vorbim de singura echipă din fotbalul românesc care a rămas neînvinsă în toate meciurile disputate în campionat, de un club care a început de la cuțit și furculiță să progreseze, cu oameni, buzoieni sufletiști, care au muncit în ultimii doi-trei ani pentru a face uitate prostiile din perioadele Tulpan – I. Viorel, iar aici o să-i nominalizez și pe ceilalți doi antrenori care au realizat promovările succesive din ligile județene, Vasile Tudose și Gabriel Ibris.

Reprezentanții FRF care au înmânat medaliile de campioni au fost și ei jucători ai echipei noastre favorite cu zeci de ani în urmă, dar puțini dintre suporterii din tribune și-au amintit de Mihai Stoichiță sau Gabi Bodescu îmbrăcați în tricourile Gloriei Buzău. Amintiri ale unor ani în care fotbalul chiar era fotbal, iar fotbaliștii respectau cu adevărat  acest sport și pe suporterii din tribune.

Munca oamenilor din club abia începe. A fost ușor de ajuns până aici, am fi ipocriți să dramatizăm foarte tare, dar nu înseamnă că cei ce au muncit nu au făcut-o bine! Nota 10, clar! Dar trebuie o strategie bună și corectă pentru următorii 2-3 ani în care Liga II va fi găzduită și de stadionul din Crâng, iar echipele care ne vor fi adversare sunt de un cu totul alt calibru decât cele întâlnite între “epoca pariorilor” și neînvinșii lui Timiș.

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.