UPDATE: Eduard Dumitrașcu acuză puterea de presiuni asupra candidaților PP-DD. Conform liderului PP-DD Buzău, decizia de retragere a Cristinei Ungureanu din cursa electorală ar avea la bază anumite presiuni la care aceasta ar fi fost supusă.
„Doamna Ungureanu Cristina Manuela şi-a depus candidatura pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal nr. 4 de bună credinţă şi cu sinceritatea că va putea ajuta judeţul său natal.
Doamna Ungureanu Cristina Manuela lucrează în acest moment în Ministerul Justiţiei la Administrarea Naţională a Penitenciarelor ca ofiţer specialist – Direcţia contencios şi elaborarea actelor normative şi este coordonator juridic pentru două proiecte finanţate prin fonduri europene.
În calitate de Preşedinte al O.J. Buzău a PP-DD şi de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, deplâng ingerinţele justiţiei şi presiunile la care suntem supuşi în fiecare zi. O rog public pe doamna Ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, să prezinte un punct de vedere referitor la cazul doamnei Ungureanu Cristina Manuela.
Este ştiut faptul că la nivel de judeţ contează numărul total de voturi, iar dacă domnul Eugen Nicolicea crede că prin astfel de lovituri va câştiga colegiul nr. 6, îl anunţ de pe acum că nu voi ceda presiunilor indiferent de natura lor şi că mă voi ţine de cuvânt cu ceea ce am promis când am preluat OJ Buzău a PP-DD, respectiv: Buzău, judeţ fără ciocoi. Îi rog pe membrii şi simpatizanţii PP-DD să nu se lase intimidaţi şi să înteleagă că aceste presiuni confirmă succesul pe care PP-DD îl va avea în data de 9 decembrie 2012”, a transmis liderul PP-DD, Eduard Dumitrașcu.

Mâine vom ști ofical numărul de candidați înscriși în lupta pentru câștigarea unui fotoliu de parlamentar la Buzău. Până acum la Buzău și-au depus candidatura un număr de 55 de persoane. Cinci formațiuni politice au depus la Buzău liste complete pentru toate cele 10 posturi de parlamentari puse la bătaie iar alte două formațiuni politice au depus doar liste parțiale. Cu toate acestea, varianta finală a listelor cu candidați de la Buzău va fi cunoscută abia mâine. Pănă atunci oricare candidat se poate retrage fără nici un fel de motivație, ceea ce s-a și întâmplat astăzi cu unul din oamenii Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Candidatul PP-DD pe Colegiul 4 de Deputați, Cristina Ungureanu a despus astăzi o cerere la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană prin care solicită retragerea de pe listele cu candidați PP-DD. În cererea de renunțare la candidatură, depusă la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană, candidata PP-DD nu a specificat motivele care au stat la baza deciziei sale. Conducerea organizației județene a PP-DD Buzău s-a declarat oarecum surprinsă de gestul Cristinei Ungureanu și urmează să își exprime în cursul zilei de astăzi un punct de vedere.
Astfel, cu liste complete vor intra în alegeri Uniunea Social Liberală, Alianța Romania Dreaptă, Partidul Romania Mare și Uniunea Democrată Maghiară din România în timp ce Partidul Popular, Partidul Ecologist Român și Partidul Poporului –Dan Diaconescu vor intra în alegeri cu liste parțiale.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Buna seara! Ceea ce trebuie sa va comunic este faptul ca am luat aceasta decizie de retragere din motive personale de sănătate si familiale. Toate cele bune! Cristina Ungureanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.