Deputatul liberal George Scutaru împreună cu candidatul USL pentru Colegiul 2 de Senat, Doina Tudor, au lansat o campanie de informare și de strângere de semnături pentru a demara proiectul de refacerea a podului peste râul Bâsca din localitatea Cislău. Obiectivul pe care cei doi candidați USL la alegerile parlamentare din iarna acestui an și-au propus să-l repare a fost construit în anul 1970 iar de atunci nu a mai beneficiat de nici o reparație capitală. Podul situat pe DN10 în localitatea Cislău se găsește la această oră într-o stare avansată de degradare iar în urma unei viituri de proporții, obiectivul s-ar putea prăbuși, blocând astfel legătura dintre localitățile situate mai sus de comuna Cislău și municipiul Buzău.
„Acum, de la Cislău la Buzău, se fac cam 50 de minute fiind de parcurs 48 de kilometri. Dacă s-ar întâmpla ceva cu acest pod ruta ar trebui străbătută prin Vălenii de Munte, Ploiești, Mizil și Buzău, ceea ce ar însemna un traseu de 142 de kilometri și de 2 ore și jumătate, în timp ce pentru a parcurrge drumul de la Nehoiu la Buzău s-ar face aproape 3 ore”, a declarat deputatul George Scutaru.
În sprijinul afirmațiilor deputatului Scutaru a venit și șeful zonal al Sucursalei Drumuri Naționale Buzău, Sorin Robu, cel care a confirmat faptul că instituția pe care o reprezintă a făcut numeroase adrese către ministerul de resort pentru rafacerea podului de pe râul Bâsca.
„Podul este într-o stare avansată de degradare atât la fundații, rigle, banchete cuzineți, aparate de reazem, parapetul fiind degradat în proporție de 90 la sută ceea ce este foarte grav pentru pietoni. O problemă ce ar putea apărea la acest pod ar duce implicit la blocarea circulației pe DN 10. Aceasta ar însemna izolarea a 7 comune și 2 orașe, a serviciilor speciale de urgență. Zilnic, acest pod este traversat de aproximativ 10.000 de autoturisme și nu aș vrea să îmi imaginez ce ar însemna lipsa acestui pod”, a declarat Sorin Robu, reprezentant al Secției Drumuri Naționale Buzău.
La rândul său, candidata USL pentru funcția de senator pe Colegiul 2, Doina Tudor, s-a referit la partea umană a proiectului pe care cei doi candidați intenționează să îl promoveze la Ministerul Transporturilor.
„Starea avansată de degradare a podului pune în pericol viețile tuturor celor care îl tranzitează iar în caz de distrugere a lui atât locuitorii din zonă cât și cei care trec peste acest pod zilnic vor fi nevoiți să apeleze la ruta ocolitoare de aproximativ 160 de kilometri și 3 ore. Cel mai important însă mi se pare faptul că viețile oamenilor pot fi puse în pericol în cazul unor situații de urgență. Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi nevoie de intervenția Poliției, a pompierilor sau ar fi nevoie de intervenția ambulanței în cazul unui bătrân bolnav, al unei femei care să aducă pe lume un copil sau cineva ar suferi un infarct. Acest lucru ar fi practic imposibil și s-ar putea transforma în situații tragice”, a declarat candidata USL pe Colegiul 2 de Senat, Doina Tudor.
În sprijinul proiectului demarat de cei doi candidați s-au declarat și primarii comunelor Cislău și Cătina, care au fost prezenți la eveniment și au declarat că-i vor sprijini necondiționat pe cei doi politicieni pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului.
În încheiere, deputatul George Scutaru a prezentat pașii ce urmează a fi făcuți pentru ca în cel mai scurt timp obiectivul din comuna Cislău să fie reabilitat.
„Astăzi demarăm această campanie de informare și de strângere de semnături. Obiectivul nostru este să ducem acest proiect pe masa Ministerului Transporturilor, să demonstrăm că acest proiect are mii de semnături în spate și avem sprijinul tuturor primarilor de pe Valea Buzăului. În anul 2005, Buzăul a devenit hiper-mediatizat după problema podului de la Mărăcineni. Noi nu vrem să avem din nou premieri sau miniștri care să vină zilnic la Cislău că s-a prăbușit podul în cazul unei viituri. Preferăm să prevenim și vrem să strângem semnăturile, astfel încât să ajungem cu proiectul la Ministerul Transporturilor și el să fie prins în bugetul pentru anul 2013”, a conchis deputatul George Scutaru.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. 2,5 milioane ar costa reabilitarea acestui pod , degradat de timp si tehnica nu numai de viitura ! Daca Doina Tudor ar vrea sa faca ceva pentru buzoieni, pentru Romania, ar transfera catre CJ suma de 2,5 milioane Euro, un fleac pentru aceasta distinsa si onorabila doamna , om de afaceri …!!!! Oare de ce bogatii Romaniei se vor alesi de saracii tarii ? Pentru ca vor sa fure si mai mult din banul public si sa ii umileasca timp de patru ani pe cei ce i-ai votat !!!!

  2. Doamne, plina-i tara de prosti si netoti. Cum adica e podul nu numai degradat de timp, ci si de tehnica??? Da ce, suntem la 1907? Amar de-atatia oligofreni, care nu fac altceva decat sa-si latre debilitatile pe toate site-urile. Puneti mana si faceti voi ceva, nu va mai luati aiurea de oameni care, de bine, de rau, au luat masuri normale pentru rezolvarea acestei probleme. Unde vezi tu, ma, ca e vorba de suma de 2,5 milioane de Euro, ca eu n-am citit asta in articol. Sau, ma rog, poate vrei sa cada podul cu tine, poate atunci te mai racoresti.

  3. Bai Vasile, 2,5 milioane costa refacerea podului ( din care ca 20 -30 % pentru politicieni ) . Dar ce stigi ca un tigru de hartie ? Sau vrei sa ma convingi ca traim in Elvetia sau Austria ???? Saracia e la comanda aici si dictata de alde ca Doina Tudor ! Zero cu politica, zero cu administrata doar goana dupa banul public !
    Vasile , caleaza-te !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.