Drumurile județene vor fi deszăpezite în acest an cu aceleași firme ca și anul trecut. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu în plenul miniparlamentului județean când a anunțat că documentația aferentă organizării licitației pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost întoarsă pentru a treia oară de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.
„Caietul de sarcini al licitației a fost întors pentru a treia oară de la ANRMAP. De această dată ni s-a reproșat că în caietul de sarcini s-a făcut referire la „întrețienere” și nu la „servicii”. Nu mi se pare deloc corect ca fiind deja în iarnă, când în două săptămâni se anunță zăpezi, să respingi caietul de sarcini pentru un asemenea motiv. Este păcat că ne legăm de niște lucruri pur birocratice pentru că în unele județe s-au aprobat caietele de sarcinii cu servici iar în altele cu întreținere. Acum, ca să fim pregătiți, cel mai proabil va trebui să mergem pe o încredințare directă sau pe contractele de anul trecut”, a declarat președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Cu toate acestea conducerea județului dă asigurări că situația înregistrată anul trecut când anumite localități au stat chiar și trei săptămâni izolate nu se va mai repeta deși cantitățile de precipitații se anunță a fi impresionante și în acest an.
„Eu vă spun că în acest an nu se va mai întâmpla ca anul trecut. Se va merge pe contractele vechi iar în momentul în care se va ține licitația se va înepe pe contractele noi. Dar oricum nu vor mai fi probleme. Nu sunt la prima situație de urgență și cred că o să mă descurc și acum și o să o gestionez bine”, a concluzionat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. nici pe sfertul sfertului nu va mai fi zapada de anul trecut. Apa da! Va fi multa. Mai frica imi e de inundatii in primavara decat de zapada.Marea problema va fi sfarsitul lui ianuarie si februarie. Atentie la Siriu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.