Înainte de debutul campaniei electorale, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, urează succes tuturor competitorilor și face un apel la toți candidații implicați în alegerile parlamentare din acest an să ducă o campanie curată, fără înjurături și calomnii.
„La noapte începe campania electorală pentru parlamentarele din 2012. Urez succes tuturor candidaților, inclusiv mie și solicit totodată o campanie curată, decentă, o competiție între proiecte și nu de înjurături și calomnii. Buzăul are nevoie de o solidaritate în ceea ce privește nivelul competiției electorale. Eu am făcut această promisiune și m-am ținut de acest angajament în fiecare campanie dar ceilalți nu au făcut-o și e de datoria mea să le cer asta”, a precizat liderul democrat-liberal buzoian, Cezar Preda.
În ceea ce privește fondurile alocate în această campanie electorală, șeful democrat-liberalilor buzoieni spune că nu va cheltui mai mult decât îi permite legea și se declară extrem de mulțumit de noua ordonanță de Guvern care limitează valoarea pachetelor ce pot fi oferite alegătorilor pentru promovarea candidaților.
„Ordonanța nu este publicată și nu am putut-o analiza însă ceea ce pot să vă asigur este că vom respecta legea. Eu de 8 ani dau câte o sticlă de vin cu numele meu dar în acest an a trebuit să le dau mai devreme pentru că de mâine este campanie și nu mai pot da vin. În ceea ce privește campaniile cu alimente și băuturi, noi nu am practicat acest lucru și am dat doar un fes și un fular și eventual o șapcă sau găleți. E un lucru bun că se încearcă ca aceste chestiuni să fie bine structurate pe lege ca să nu se mai facă abuzuri. Eu nu văd cum ai putea să dai geci sub 10 lei”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Pe de altă parte, Preda recunoaște că legea ar putea da naștere la anumite nemulțumiri mai ales în mediul rural, acolo unde micul și berea au devenit deja tradiție.
„Nu știu cum vor mai fi întâlnirile în mediul rural unde după ce vorbeai la căminul cultural era o tradiție să servești un mic și o bere. Eu aveam câte 20 de întâlniri la restaurant iar acum aceste lucruri pot fi considerate mită electorală și de aceea trebuie să văd legea. Nu cred că e corect să mă duc sa le vorbesc oamenilor pe casa scării sau afară la –10 grade Celsius. Dacă îl aduc într-o incintă și stau de vorbă cu el trebuie să îi dau ceva pentru că aici este vorba de ospitalitatea gazdei care invită un om. Trebuie să vedem foarte bine legea să vedem ce este și cu aceste întâlniri electorale”, a conchis liderul PDL Buzău, Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Cum puteti sa faceti apel la o campanie curata Domnule Cezar Preda cand PDL a taiat salariile pensiile ,au inchis spitalele.si akum il sustineti pe avocatul Ciprian Coman un drogat si un betiv…zis si „Avocatul Interlopilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.