Centrul pentru persoane fără adăpost construit de mai bine de un an de către Primăria Buzău ar putea fi deschis de luna viitoare. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă, care a dat asigurări că va primi avizul de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici în cursul acestei luni.
„Am trimis cererea zilele trecute și sper ca luna aceasta să primim avizul astfel încât Primăria să poată organiza concursul pentru ocuparea posturilor și să fie deschis centrul până la finalul anului. Sunt sigur că vom primi avizul cât de curând pentru că am discutat și telefonic la Agenție și vom primi acest aviz”, a declarat prefectul județului Buzău, Gabriel Baltă.
Reprezentanții Guvernului în teritoriu spun că, de această dată, Primăria va primi undă verde să deschidă „Centrul de Zi și de Noapte pentru Persoane Fără Adăpost” mai ales că după ultima rectificare bugetară municipalitatea se încadrează în cheltuielile de personal.
„După ultima rectificare, dumnealor (nr.Primăria Buzău) chiar se încadrează pe cheltuielile prognozate și suntem convinși că vor primi avizul de la Guvern și vor face angajările astfel încât centrul să fie funcțional”, a precizat subprefectul Vasile Alecu.
Centrul pentru persoane fără adăpost este construit de municipalitate pe strada Speranței și poate găzdui 25 de persoane care nu au un acoperiș deasupra capului. Deși adăpostul a fost finalizat demult, până acum, municipalitatea nu a putut angaja decât un director interimar și un director economic interimar, restul angajărilor fiind blocate în așteptarea aprobărilor din partea Ministerului Administrației și Internelor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.