Un bărbat din Buzău, cunoscut cu afecţiuni psihice, a murit  răpus de căldură.Când a ieșit afară, în miezul zilei, bărbatul s-a prăbușit brusc iar medicii de la Ambulanţă sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el. De altfel, căldura a fost o adevărată pacoste pentru locuitorii județului în acest sfârșit de săptămână. Zeci de buzoieni avut nevoie de îngriji medicale după ce au început să se simtă rău din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Victime ale caniculei au căzut în principal bătrînii cu afecţiuni mai vechi dar şi persoanele cu probleme psihice care au umplut practic Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca.
”Caldura excesivă are efecte adverse în special la persoanele cu probleme psihice. Bolnavilor cu tulburări severe de percepție li se accentuează, în aceste perioade de caniculă, halucinațiile, iluziile și tocmai din acest motiv Spitalul de la Săpoca este plin și nu mai face față  avalanșei de pacienți”, ne-a declarat medicul psihiatru, Maria Cristache.
Nici animalele și insectele nu o duc mai ușor pe vreme de caniculă. În ultimele zile tot mai mulți buzoieni au reclamat că au fost înțepați de albine sau viespi ori că au fost atacați de câini.
Și cum toate acestea nu ar fi de ajuns meteorologii nu aduc deloc vești îmbucurătoare pentru perioada care urmează. O nouă avertizare meteo de cod galben valabilă până miercuri seara a fost emisă în cursul zilei de astăzi. Corform prognozei, este de asteptat ca în urmatoarele două zile temperatura aerului să depășească valoarea de 37 de grade Celsius.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.