După zile întregi de caniculă, aseară, în judeţul Buzău, o vijelie s-a iscat din senin.
Pe durata a două reprize de cîte o oră, vîntul a suflat în rafale puternice, îndoind copacii şi rupînd reţele de electricitate. Din fericire, pagubele nu au fost foarte însemnate. În cartierul buzoian Dorobanţi, o salcie a fost doborâtă de vînt. De asemenea, în localitatea Râmnicelu un copac putred s-a rupt, blocînd un sens de mers pe DN 22 Rîmnicu Sărat-Braila. Pînă cînd pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au înlăturat arborele, circulaţia în zonă s-a desfăşurat pe un singur fir.
Rafalele puternice de vînt şi-au produs efectele şi asupra reţelelor de tensiune. La acest moment, aproape 300 de abonaţi din localitatea Valea Viei, în zona Pătîrlagele, nu au current electric în gospodării. Din cauza vijeliei, un conductor s-a rupt, defecţiunea urmând să se remedieze în prima parte a zilei. Tot azi-noapte, au fost fără curent sute de gospodării din zonele Râmnicu Sărat şi Padina. Lucrătorii de la Electrica au reuşit însă să remedieze deficienţele astfel că la această oră, în aceste zone nu mai sunt probleme.
În judeţul Buzău, vremea va fi în continuare caniculară însă meteorologii nu exclud apariţia unor fenomene asemănătoare celor de aseară cînd într-un interval foarte scurt a căzut o cantitate de 10 litri de precipitaţii pe metru pătrat iar vîntul a suflat în rafale puternice.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.