Buzoienii nostalgici după vremurile de odinioară au putut retrăi momentele de dinainte de 1989, marți de Ziua Imnului Național, în Piața Daciei din Buzău. Aici, la fel ca în fiecare an, elevii Palatului Copiilor coordonați de profesorul Constantin Mihai, fost șef al Casei Pionierului, au prezentat un moment artistic demn de Cântarea României manifestare binecunoscută din perioada epocii comuniste. Sub câțiva stropi de ploaie, elevii au recitat versuri patriotice pe o melodie a lui Ciprian Porumbescu folosită la manifestări de acest fel în vremurile de mult apuse păstrată cu sfințenie de coordonatorul grupului.
La activitate au participat subprefectul județului Buzău, George Sava, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, primarul municipiului Buzău Constantin Boșcodeală și şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, colonelul Iulian Berdilă dar și cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, precum şi veterani de război.
Evenimentul s-a încheiat cu intonarea Imnului Național în acompaniamentul fanfarei militare și cu o defilare a militarilor prezenți.
Imnul Naţional reprezintă, conform Constituţiei României, unul dintre simbolurile naţionale. Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.
Versurile Imnului „Deşteaptă-te române!” au fost compuse de Andrei Mureşanu în timpul Revoluţiei de la 1848 şi au fost puse pe note muzicale de către Anton Pann. „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată, în urmă cu 165 de ani, la Râmnicu Vâlcea, în Parcul Zăvoi, pe 29 iulie 1848.
Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe, strofele 1, 2, 4 şi 11 fiind cântate la ocazii festive.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.