foto: ©IPJ Buzau

Doi căpriori ținuți în captivitate de un nehoian de 41 de ani au fost eliberați după ce polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase i-au găsit în curtea unui bărbat la care au ajuns pentru a-i verifica arma. Cele două exemplare din specia căprior au fost predate Clubului de vânătoare Pătârlagele, în vederea îngrijirii şi eliberării acestora în fondul de vânătoare. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a mai rezultat că bărbatul în vârstă de 41 de ani deţinea la domiciliu şi o armă cu aer comprimat, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul din Nehoiu este cercetat acum pentru „capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică” şi „deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.

foto: ©IPJ Buzau

Tot joi poliţiştii au efectuat un control la un depozit de materii explozive, precum şi la alți deţinători legali de arme şi au urmărit identificare persoanelor care deţin arme şi muniţii fără respectarea prevederilor legale. Cu această ocazie a fost depistat un buzoian de 29 de ani care a introdus în ţară fără drept o armă pe care a vândut-o unui bărbat din comuna Brăeşti care nu era autorizat în sens.
Cei doi s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic ilicit”, respectiv „deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.