vaccin

Criza de vaccin antitetanos a luat sfârșit! Ministerul Sănătăţii a trimis la Buzău 500 de doze de vaccin cu care să fie tratate persoanele care au nevoie de acest ser. Criza a durat o săptămână, iar în acest timp buzoienii care s-au înțepat sau s-au tăiat în vre-un obiect metalic nu au avut de unde primi vaccinul care se administrează în aceste situații.
După câteva zile Ministerul a decis să aloce Buzăului 500 de doze de vaccin. 200 vor rămâne însă în stocul Direcției de Sănătate Publică şi vor fi folosite în caz de calamitate ori în cadrul programelor naţionale de sănătate în timp ce 300 vor ajunge în farmacia Spitalului Județean
Timp de o săptămâna buzoienii care s-au rănit în obiecte metalice au fost doar curățați și li s-a recomandat sp se prezinte imediat la doctor în cazul în care rana se umflă sau apar alte reacții. Din fericire nu a fost cazul și nici un pacient nu s-a întors la spital cu astfel de simptome.
Pentru a elimina orice risc medicii îi cheamă acum înapoi la spital pe cei au avut nevoie de imunizare săptămâna trecută pentru a primi serul care să îi scape de orice griji.
Conform specialiștilor o persoană care nu primeşte vaccin antitetanos atunci când suferă o rană într-un obiect vechi şi ruginit poate prezenta o serie de reacții dintre cele mai neplăcute putându-se ajunge chiar la deces. Masă musculară se poate contracta atât de tare încât se pot produce rupturi musculare, fracturi osoase ori oprirea respiraţiei prin paralizia muşchilor respiratorii.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.