Buzoienii cu mic cu mare pot lua în week-end de lecții de primajutor în caz de dezastre direct de la specialiștii SMURD. Sâmbătă la Buzău și duminică la Râmnicu Sărat Caravana SMURD – “Fii pregătit!” se va afla în Piaţa Dacia, respectiv în piaţa din faţa Primăriei municipiului Râmnicu Sărat între orele 10.00-18.00.

Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de locuri şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.  Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

În cadrul Centrului mobil de pregătire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii. Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Buzoieni sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la lecțiile de prim ajutor susținute la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informaţii vitale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.