Autoritățile au decis să instituie carantină în cartierul Poșță acolo unde un bărbat de 41 de ani de etnie romă a nesocotit prevederile ordonanțelor Militare și după ce s-a întâlnit în ziua de Paste cu socrul său din localitatea ialomițeană Bărbulești a infectat cu noul coronavirus cel puțin 19 persoane. Specialiștii DSP desfășoară acum anchete epidemiologice pentru a identifica cât mai exact cu cine au avut contact în ultimele două săptămâni cei 20 de pacienți pentru a-i testa și a stabili dacă sunt sau nu infectați.

Pentru a preveni răspândirea virusului Primăria a convocat, luni dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și a decis achiziționarea și împărțirea a 10.000 de măști pentru locuitorii din cartierul care a fost deja închis pentru 14 zile.

„Am stabilit în CLSU achiziția a 10.000 de măști, am livrat deja 2.500 de bucăți și sperăm ca mâine cel târziu poimâine să avem și restul pe care să le distribuim locuitorilor din zonă pentru că, după cum știți, în zonele carantinate se circulă cu măști chiar și în spații deschise”, a precizat primarul Constantin Toma.

Localnicii sunt nemulțumiți de măsura luată mai ales că mare parte dintre ei au fost prinși pe picior greșit fără provizii, bani sau cu diverse alte probleme care trebuiau rezolvate. Pentru că accesul în și din cartier se face sub control strict al Poliției, Jandarmeriei și Armatei localnicii primesc provizii de la prieteni sau rude din alte zone ale orașului la intrarea în cartier. Cumpărăturile sunt aduse și lăsate la intrarea pe strada Dimitrie Filipescu iar apoi destinatarii pachetelor vin și le ridică sub supravegherea forțelor de ordine.

Totodată municipalitatea a decis spălarea străzilor și montarea covoarelor dezinfectante la intrările în cartier și în cele patru magazine existente. De asemenea, au fost montate dozatoare cu dezinfectanți iar asistenții sociali ai Primăriei îi vor ajuta pe buzoienii din Poștă pentru a-și procura medicamentele și alte provizii care nu le pot găsi la magazinele din zonă.

„Am creat o linie telefonică specială cu acces 24 din 24 pentru oamenii de aici. Avem solicitări pentru medicamente pentru că avem aici o situație specială. Avem patru alimentare dar nu avem nici un bancomat și nicio farmacie. Încercăm ca atunci când oamenii sună avem patru echipe care se deplasează echipați corespunzător, iau lista cu medicamentele sau alte produse care nu s-ar găsi în acest magazin și banii necesari si merg în oraș pentru a-i ajuta cu aprovizionarea”, a declarat primarul Constantin Toma.

Hotarare CJSU

1 COMENTARIU

  1. numai sa nu se fi contaminat tot orasul si sa ajungem ca SUCEAVA ….ca nemernicul a circulat in mai multe zone si a intrat in contact cu multe persoane …..Poate ca a facut-o intentionat fapta contaminarii ca sa-i razbune pe cei din Tandarei ca le-a muiat Politia ciolanele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.