După organizarea cu succes a unei etape a Campionatului Mondial de Enduro, clubul Extreme Adventure Buzău este gata să dea startul celei mai complexe competiții de off-road din România. Ajunsă la cea de a 6-a ediție, Romanian Extreme Adventure va debuta luni, în locația binecunoscută de pe marginea lacului Mocearu. Organizatorii au pregătit pentru acest an un traseu de peste 1200 de kilometri configurat cu obstacole 100% naturale care va trebui parcurs de toate echipele participante. Concursul se va desfășura pe 5 secțiuni după cum urmează:
EXTREM – grad de dificultate ridicat – rezervată competitorilor care evoluează la clasele auto și moto
OPEN – grad de dificultate mediu – rezervată competitorilor care evoluează la clasele auto, moto,old boys moto și Side by Side vechicles
OPEN SOFT – grad de dificultate mediu spre ușor, rezervată numai competitorilor care evolueaza la clasa auto, dar care nu punctează în Campionatul Național de Off-road.
STANDARD – grad de dificultate ușor spre mediu rezervată competitorilor din clasa auto.
HOBBY – grad de dificultate ușor spre mediu – rezervată numai competitorilor care evoluează la clasa moto.
Luni, 25 iulie, este ziua destinată amenajării taberei, înscrierilor și verificărilor tehnico-administrative iar de marți dimineță și până sâmbătă inclusiv piloții vor concura în ceea ce înseamnă Castrol Extreme Adventure 2011.
Printre numele consacrate așteptate la acest eveniment se numără realizatorul TV, Dani Oțil care, la fel ca și anul trecut, va ajuta la organizare dar și pilotul britanic Graham Jarvis (Husaberg), care după ce a câștigat Red Bull Romaniacs va merge să se ”relaxeze” într-o competiție pe care o consideră antrenament pentru Roof of Africa.
Buzoienii care doresc să asiste la spectacolul oferit de practicanții de off-road sunt așteptați de organizatori în tabăra amenajată în satul Plaiul Nucului, chiar pe malul lacului Mocearu unde pot locui, în corturi proprii, timp de o săptămână, alături de practicanții sportului cu motoare contra unei sume de 150 de lei.
Ca să ajungeți la Castrol Extreme Adventure: Lacul Mocearu este situat în apropiere de comuna Lopătari, satul Plaiul Nucului. Din Buzău, trebuie să urmați drumul DJ 203K (ieșirea către Râmnicu Sărat pe sub podul de la Mărăcineni) către Săpoca, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă, Lopătari – Plaiul Nucului. Coordonate GPS: N 45°28’16.57″ / E 26°33’12.00″.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Perfect armonizată cu vremea : plouă torenţial la Mocearu şi Fundata, se va face noroi destul, până marţi când se dă startul, isvoarele curg(Isvorul Polştinei a inundat şcoala Malu Roşu, Isvorul Luncilor a trecut peste şosea, Slănicul a venit mare din mal în mal) Cred că mai practicabil, ţinând cont de capacitaţile ce se pun în mişcare, ar fi drumul Berca -Trestiara-Creveleşti-Fundata-Mocearu sau Berca- Chilii- Mocearu. Aştept, cu sufletul la gură, un videoclip măcar, pe observatorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.