Politist circulatie

Fiecare unitate de învățământ din județ va avea un ofițer de poliție responsabil cu siguranța elevilor pe lângă polițistul de proximitate sau șeful postului de poliție din mediul rural. Ofițerii vor organiza întâlniri periodice cu conducerea unităților de învățământ iar datele de contact ale oamenilor legii vor fi afișate la loc vizibil în unitatea de învățământ. Acesta este planul conducerii IPJ Buzău pentru ca, în anul școlar ce stă să înceapă, să se gestioneze mai bine problema siguranței în școli.
„În acest an am stabilit pentru a întări cooperarea și colaborarea și a mări controlul fenomenului infracțional, am desemnat ofițeri, care vor avea suplimentar în atenție unitățile de învățământ. Nu am înființat o instituție nouă ci am mărit gradul de competență al polițiștilor care au în atenție ceea ce se întâmplă în unitățile de învățământ. Identitatea acestora precum și a polițiștilor de proximitate vor fi afișate în mod public”, a declarat comandantul IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi.
microbuz transport scolar
Totodată, în această săptămână, oamenii legii au demarat controale la mijloacele de transport care duc elevii la ore iar până sâmbătă se urmărește ca toate deficiențele constatate să fie rezolvate.
„Au fost demarate verificări privind parcul auto existent, mijloacele de transport ce asigură transportul elevilor de la domiciliu către școală. Acțiunea este în derulare, se urmărește identificarea problemelor de ordin tehnic și să încercăm să recomandăm sau să sancționăm pe cei responsabili astfel încât la începutul școlii deplasarea cu aceste mijloace de transport să se poată face în siguranță”,a declarat șeful IPJ Buzău.
În ziua deschiderii noului an școlar, peste 300 de poliţişti vor fi prezenți la datorie pentru a asigura măsurile de ordine. Astfel, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului la orele de maximă afluire a elevilor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.