Au fost la un pas de moarte. Trei persoane, o fetiță de 3 ani, mama ei de 31 de ani și bunicul copilei, au ajuns, în această după amiază, la Spitalul Județean Buzău, intoxicate cu monoxid de carbon. Cei trei au avut însă zile. Au fost găsiți la timp de un vecin care dacă ar mai fi întârziat câteva minute nu ar mai fi putut face nimic pentru cei trei membrii ai familiei.

Pentru a face economie la gaze, fetița de 3 ani, mama și bunicul ei, stăteau ziua în aceeași cameră. Se încălzeau cu o sobă, care, s-a dovedit a fi defectă. Gazele arse erau evacuate corect, astfel că monoxidul de carbon care s-a acumulat în încăpere era să îi ucidă pe cei trei.

Din fericire, un vecin al familiei care locuiește pe strada D. Golescu din municipiul Buzău, a intrat la bănuieli după ce, jumătate din zi, nu a observat nici o mișcare în gospodăria de alături. Pe la orele prânzului, omul a prins curaj și s-a dus să le bată vecinilor la ușă. Cum nu i-a răspuns nimeni, bărbatul a intrat în casă și a văzut grozăvia: fetița a de 3 ani și mama ei erau leșinate pe pat iar bunicul fetiței era întins pe podea. Oamenii abia mai respirau în încăperea plină de monoxid de carbon.

Trei ambulanțe i-au transportat pe cei trei la Spitalul Județean Buzău, medicii fiind de părere că dacă ar mai fi stat câteva minute în aerul irespirabil nu ar fi mai supraviețuit. Atât fetița cât și mama și bunicul au fost internați în Spitalul Județean Buzău. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității spitalicești, Adriana Bratosin, cei trei au fost stabilizați însă vor rămâne sub supravegherea medicilor încă o vreme: „La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău au fost aduse trei persoane intoxicate cu monoxid de carbon, două persoane adulte și un copil de trei ani. Starea lor este stabilă, urmează a fi internați pentru supraveghere.”

Pompierii recomandă celor care se încălzesc cu sobe pe gaze să fie atenți, să nu folosească instalații defecte sau improvizate. Acestea trebuie să aiba gurile de evacuare curățate pentru că altfel se întâmplă accidente grave din cauza gazelor care se acumulează în încapere.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.