Un prim verdict dat de medicii buzoieni în cazul copilului de 5 ani care a murit duminică la spital exclude varianta unei toxiinfecții alimentare sau a ingerării unei substanțe otrăvitoare. Conform directorului medical al Spitalului Județean de Urgență medicul Dragoș Porumb decesul copilului pare să fi fost cauzat de o insuficiență respiratorie.

„A venit în stop cardio-respirator, s-au încercat manevre de resuscitare care au fost fără succes. Inițial s-a suspicionat o intoxicație cu o substanță de tip insecticid însă autopsia nu a relevat așa ceva. În schimb, s-au constatat niște manifestări pulmonare pe ambele pleure care duc mai degrabă cu gândul la o insuficiență respiratorie, adică pacientul ar fi putut inhala o substanță toxică. Nu se știe deocamdată despre ce este vorba. S-au dat probe de sânge, conținut gastric și țesut pulmonar și hepatic către IML București și așteptăm rezultatul”, a spus medicul Dragoș Porumb.

Potrivit acestuia varianta unei toxiinfecții alimentare este și ea exclusă la fel ca și posibilitatea ingerării unei alte substanțe nocive. Totodată medicul spune că starea de rău a copilului de cu o zi înainte să fi fost doar o coincidență și

„Părinții au spus inițial că a mâncat niște alimente și s-a simțit rău după aceasta. El a intrat în stop cardio-respirator brusc și a fost adus târziu la spital. O toxiinfecție alimentara este exclusă, e posibil să se fi intoxicat cu o substanță dar nu prin ingerare. De obicei aceste substanțe acționează rapid și e posibil să fi fost doar o coincidență starea de rău de cu o zi înainte. De obicei insecticidele dau astfel de manifestări” a mai spus medicul Dragoș Porumb.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.