cazier2

Începând de marți, 10 septembrie, a fost operaţionalizat un nou sistem informatic pentru modulul „certificate de cazier judiciar pentru persoane fizice” care permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pe loc pentru persoanele care nu au antecedente penale și nu figurează în evidența cazierului. Pentru celelalte categorii de persoane eliberarea certificatului de cazier judiciar să poate face în 3 zile de la data solicitării. Dat fiind că sistemul informatic este nou inaugurat mai pot apărea probleme de natură tehnică, situație în care certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate în termenul legal de 3 zile.
Eliberarea certificatelor de cazier judiciar se face în urma depunerii unei cereri care poate fi depusă personal sau prin împuterniciţi, la orice subunitate de poliţie conectată la sistem. Cererea-tip, conţine datele de stare civilă și trebuie depusă la ghișeu împreună cu:
– un act de identitate valabil (cartea de identitate, paşaport, permis de şedere, cartea de rezidenţă, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, certificatul de naştere în cazul minorilor etc);
– un timbru fiscal în valoare de 2 lei sau chitanţă înlocuitoare eliberată de Direcţia Economică – Serviciul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Municipiului Buzău;
– dovada achitării taxei de prestare a serviciului, în cuantum de 10 lei.
În situaţia în care cererea se depune prin împuterniciţi, aceasta va fi însoţită şi de procura autentificată în condiţiile legii, care se va depune:
– în original – dacă procura are ca obiect obţinerea certificatului de cazier judiciar;
– în copie – dacă procura are obiect generic ce presupune şi obţinerea certificatului de cazier judiciar.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.