Gafele au devenit ceva obișnuit în Prefectură după desemnarea în fruntea instituției a tehnocratei Aurelia Mitrea și a echipei acesteia. Ultima dintre acestea a avut loc, miercuri, după plecarea ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, care a venit la Cândești la invitația asociației OvidiuRo în cadrul caravanei de vară „Fiecare Copil în Grădiniță”- un proiect al Asociației OvidiuRo ce urmărește informarea părinților cu privire la Legea nr. 248/2015 și recrutarea copiilor eligibili pentru grădiniță.
După consumarea evenimentului la care prefectul de Buzău a luat parte, pa pagina oficială de Facebook a instituției a apărut un mesaj care arată că  reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a înțeles nimic din evenimentul la care a participat.
„Astăzi, 17 august 2016, doamna Prefect a participat alături de Excelenta sa Ambasadorul SUA Hans Klemm si doamna Leslie Hawke la lansarea programului pilot ,,Fiecare Copil in Grădiniță,,. Programul a fost lansat in localitatea Cândești de către Asociația OvidiuRo alături de Consiliul Județean Buzău”, se arată în mesajul însoțit de 10 fotografii postat de Instituția Prefectului.

PEREFECTA
Pentru o bună informare a reprezentantului Guvernului în teritoriu, trebuie să facem precizarea că programul pilot „Fiecare Copil în Grădiniță” a fost lansat de asociația OvidiuRO în anul 2011 iar din anul 2015 Consiliul Județean Buzău a devenit partener în program, odată cu adoptarea Hotărârii de Consiliu Județean nr. 199 din septembrie 2015 prin care aloca câte 70 de lei lunar fiecărui beneficiar al programului implementat la grădinița din Cândești. Din luna februarie a anului 2016, modelul implementat de asociația OvidiuRO a devenit LEGEA „Fiecare Copil în Grădiniță” adoptată de statul Român care oferă un tichet social de 50 de lei lunar fiecărui copil provenit din familiile ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depășește suma de 248 de lei.
De altfel, prefectul Aurelia Mitrea s-a aflat și miercuri, cu ocazia vizitei diplomatului american, într-o situație mai puțin plăcută după ce a întârziat să rostească un discurs iar invitații s-au grăbit să treacă la o nouă etapă a programului stabilit. În acel moment, Mitrea a solicitat un pic de atenție, spunând că ar vrea să „încheie” și domnia sa cu câteva cuvinte:

„Mă bucur de invitația pe care am primit-o din partea asociației Ovidiu RO de a participa la această întâlnire si vă așteptăm în rândul nostru ori de cate ori veți binevoi să faceți acest lucru”, a spus într-un moment de „maximă” inspirație prefectul de Buzău, Aurelia Mitrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.