elevibuzau
Profesorul de matematică Claudiu Corcodel de la liceul din Nehoiu a fost suspendat după ce conducerea şcolii a declanşat o anchetă, în urma unor sesizări conform cărora ar fi obligat mai mulţi elevi să scrie întinşi pe podea şi i-ar fi umilit, cadrul didactic susţinând că totul este ”o cacealma politică”.
Totul a pornit după apariția unor fotografii în care apar două fete scriind întinse pe jos la ora de matematică, după ce ar fi fost obligate de profesor să facă acest lucru întrucât ar fi întârziat la oră.
Ulterior, părintele uneia dintre adolescente a sesizat conducerea liceului despre comportamentul profesorului de matematică şi a depus şi o reclamaţie la Parchet.
Totodată, peste 20 de părinţi ai unor elevi de la liceul din Nehoiu au semnat o plângere comună împotriva profesorului de matematică, pe care îl acuză că terorizează şi umileşte elevii.

În acest context, directorul unităţii de învăţământ, George Constantin, a dispus începerea unei anchete interne, pe perioada căreia cadrul didactic a fost suspendat din funcţie.

În replică, profesorul Claudiu Corcodel a declarat că ”totul este o cacealma politică”.

„Elevele respective sunt extrem de slabe la matematică, dar şi la alte discipline. Nivelul liceului este foarte jos. Am solicitat Inspectoratului Şcolar să aplice teste la toate clasele. Mi s-a răspuns: «şi ce vrei să facem? să desfiinţăm liceul?» Adică preferă să mă desfiinţeze pe mine, doctor în matematică, cu două facultăţi şi trei masterate, cu elevi care studiază de pe auxiliare şi manuale publicate de mine?”, a spus Claudiu Corcodel, care în trecut a fost şi director al liceului din Nehoiu.

Cadrul didactic a mai afirmat că a avut rezultate foarte bune, iar acum, în urma scandalului, foşti elevi, actualmente studenţi, îl sună şi îl întreabă dacă are nevoie de ajutor.

„Sunt zeci de elevi martori. Am avut rezultate foarte bune, iar foşti elevi, actualmente studenţi, mă sună şi mă întreabă dacă vreau să mă ajute în vreun fel. Anul trecut, la clasa de matematică-info la care am fost chiar diriginte, în afară de doi elevi, toţi au promovat bacalaureatul la matematică, cu toate că nivelul liceului este cu promovabilitate ce lasă de dorit”, a mai spus profesorul.

Profesorul a mai susţinut că niciodată nu şi-ar fi obligat elevii să ia notiţe stând întinşi pe podea, iar cele două eleve care au recurs la acest gest în timpul unei ore de matematică au premeditat totul, în timp ce alt elev le-a fotografiat.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, profesorul Claudiu Corcodel arată că ”situaţia este absurdă” şi că directorul liceului, prin decizia de a-l suspenda din funcţie, îl situează ”pe acelaşi palier cu criminalii, violatorii”.

”Lucrurile s-au degradat, circul a atins paroxismul. Politicul lucrează în forţă, tot politic a fost orchestrată şi campania de denigrare în presă. Astăzi, proaspătul director al liceului, George Constantin, cel titularizat nelegal anul trecut pe disciplina mecanică cu nota 5.30, cel cu dosar penal, mi-a înmânat cu mâna tremurând o decizie semnată de el, prin care mi se suspendă contractul individual de muncă până … nu ştim când. Pe înţelesul tuturor, nu mai predau la liceu până nu se lămuresc lucrurile, deci am fost situat de către acest director pe acelaşi palier cu criminalii, violatorii, cu cei care cer mită de la elevi. Situaţia este absurdă, iar de luni voi începe apărarea mea, care va merge până la forme extreme, şi chiar voi cere azil politic în faţa Ambasadei SUA, dar nu înainte de a demasca public toate mizeriile pe care le-au făcut”, a scris Claudiu Corcodel, fiul fostului primar al oraşului Nehoiu Alexandru Corcodel, care ar dori să candideze pentru un nou mandat la alegerile de anul viitor.

Pe de altă parte, mai mulţi elevi ai profesorului Claudiu Corcodel au creat pe Facebook o pagină de susţinere a acestuia.

”Facem tot ce stă în puterea noastră pentru ca fostul nostru profesor să revină la catedră, acolo unde-i este locul! Printr-un like, share sau comentariu să-l sprijinim şi să îndreptăm eroarea grosolană ce s-a înfăptuit cu rea-credinţă!”, scriu tinerii pe reţeaua de socializare.

1 COMENTARIU

  1. […] Profesorul de matematică Claudiu Corcodel de la liceul din Nehoiu a fost suspendat după ce conducerea şcolii a declanşat o anchetă, în urma unor sesizări conform cărora ar fi obligat mai mulţi elevi să scrie întinşi pe podea şi i-ar fi umilit, cadrul didactic susţinând că totul este ”o cacealma politică”. Totul a pornit după apariția unor fotografii în care apar două fete scriind întinse pe jos la ora de matematică, după ce ar fi fost obligate de profesor să facă acest lucru întrucât ar fi întârziat la oră. Ulterior, părintele uneia dintre adolescente a sesizat conducerea liceului despre comportamentul profesorului Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.