Polițiștii din Buzău au efectuat zilele trecute ample percheziții la palatul interlopului Vanghele dar și la locuința lui Raimondo, un cunoscut samsar de mașini din zona Râmnicului. Iată bilanțul perchezițiilor, transmis vineri de către IPJ Buzău:

”În zilele de 14 şi 15 noiembrie a.c., peste 80 de poliţişti buzoieni, din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, criminalistică, rutieră şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat activităţi şi percheziţii pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, la locuinţele unor persoane bănuite de implicare în săvârşirea unor fapte cu violenţă.
Percheziţiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de Judecătoriile Buzău şi Râmnicu Sărat.
Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care deţin bunuri interzise ori pentru care este necesară autorizarea, precum şi descurajarea manifestării unor acte de violenţă în spaţiul public.
În urma activităţilor efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor un pistol şi articole de muniţie, deţinute ilegal, precum şi un plic cu substanţe despre care există suspiciunea că fac parte din categoria drogurilor de risc.
De asemenea, a fost documentată activitatea infracţională a doi buzoieni de 19, respectiv 21 de ani, care în perioada iulie – noiembrie a.c., ar fi obţinut foloase materiale după ce ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere, în diferite locaţii din municipiul Buzău.
12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierilor, iar faţă de patru tineri cu vârste de 19 şi 21 de ani, doi din comuna Grebănu şi doi din municipiul Buzău a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv proxenetism.
Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor de caz, în vederea documentării şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor vizate de acţiunile poliţiştilor.”

UPDATE: Deși descinderile au vizat și locuința interlopului Vanghele, nici un membru al acestui clan nu a fost reținut la finalul acțiunii. Persoanele reținute sunt doi tineri, apropiați ai interlopului Raimondo și 2 buzoieni, din rândul celor care au fost implicați în luna septembrie într-un scandal de proporții, mutat din stradă în curtea Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.