Meteorologii au emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting de vând puternic, fenomen care va afecta opt judeţe în următoarele ore. Între județele afectate se află și Buzaul care se află sub atenționare până vineri la ora 16.00.
În zonele joase rafalele vor depăşi 65 de kilometri la oră, în timp ce la munte vântul va depăşi viteza de o sută de kilometri la oră.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16.00, este cod galben de vânt puternic în judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Călăraşi.

„Se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55…60 km/h”, au anunţat meteorologii.

În plus, până la ora 14.00, este cod galben în judeţele Constanţa şi Tulcea, iar până la ora 13.30, în zonele de munte din Suceava şi Neamţ.
La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 90…100 km/h.

În plus, zăpada va fi spulberată, determinând scăderea vizibilităţii.

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia, începând de vineri dimineaţa şi până duminică la prânz, vremea va fi rece în toată ţara, chiar deosebit de rece în est şi sud-est, unde vor fi şi intensificări ale vântului. În zonele estice, sudice şi centrale vor fi precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.