FOTO: Ce măsuri au dispus Prefectura și Primăria Buzău pe perioada codului portocaliu de furtuni!

0

Prefectul Carmen Ichim a convocat, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ca urmare a anunțului făcut de meteorologi cu privire la avertizările cod galben și cod portocaliu care vizează județul Buzău.
În urma discuțiilor s-a decis ca școlile de pe raza județului Buzău să rămână deschise, însă profesorii vor trebui să supravegheze elevii și să le interzică să iasă în pauze pe perioada cât codul portocaliu este în vigoare.
De asemenea, s-a decis constituirea unui Comitet Operativ care să funcționeze la nivelul Prefecturii Buzău, activarea grupelor operative la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău începând cu data de 20.09.2017 de la ora 16.00, instituirea la nivelul unităților administrativ teritoriale a serviciului de permanență și verificarea prin sondaj a acestora, activarea agenţilor de inundaţii de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, monitorizarea tuturor riscurilor şi vulnerabilităţilor la nivelul judeţului.
La rândul său, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență unde a dispus ca patrulele de Poliție Locală să avertizeze toți proprietarii de terase și și construcții provizorii să își asigure mobilierul astfel atât acesta să nu fie luat de rafalele de vânt anunțate.
Totodată, municipalitatea recomandă buzoienilor să evite plimbările pe lângă panourile publicitare, prin parcul Crâng sau pe bulevardul Nicolae Bălcescu unde există pericolul ruperii crengilor din copaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.