Proiectul intitulat „Salvator din pasiune” este o provocare lansată semenilor, anul trecut, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civile.

Demersul, materializat în activități de sprijin acordat comunității pe timpul situațiilor de urgență, a făcut ca alături de salvatorii buzoieni să avem implicați 18 voluntari în acțiunile desfășurate pentru restabilirea stării de normalitate.

După parcurgerea programelor de pregătire specifică, astăzi, alături de efectivele de pompieri, voluntarii participă efectiv la misiunile de intervenție, utilizând noţiuni de bază în acordarea primului ajutor medical calificat, totodată fiind implicați în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Cristina Stroe, voluntar la ISU Buzău în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”

„Este o activitate care te provoacă, te atrage și te face să revii cu drag pe fiecare tură.

În urmă cu un an m-am hotărât: << să fac ceva pentru comunitate, să o ajut în caz de nevoie >>, astfel am ajuns să acord o parte din timpul meu acestui program de voluntariat.

După câteva zeci de intervenții, pot spune că așteptările pe care le aveam, au fost acoperite. Unul din cazurile la care am participat și care mi-a rămas în memorie este misiunea de acordare a primului ajutor medical unui copil în vârstă de 8 ani, misiune care m-a sensibilizat cel mai mult.”

 Cecilia Michiduță, voluntar la ISU Buzău în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”

„Este o activitate care te solicită la maxim și te face să atingi limite pe care în viața de zi cu zi nu crezi că le poți atinge.

Fac parte din prima serie de voluntari la ISU Buzău și după parcurgerea programelor de pregătire dedic timpul meu liber intervențiilor alături de colegii mei paramedici SMURD.

După câteva zeci de intervenții, am intrat în spiritul profund umanitar al armei pompieri, trăind satisfacția pe care o au paramedicii când salvează o persoană.”

Programul „Salvator din pasiune” continuă, cei care doresc să se alăture voluntar salvatorilor, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Informaţii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei noastre – www.isubuzau.ro – sau la sediul inspectoratului din municipiul Buzău, strada Bistriţei, nr. 51, structură la nivelul căreia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.