Noua organigramă a Poliţiei Locale a fost votată joi în plenul Consiliului Local Municipal. Asta înseamnă că circa 300 de poliţişti locali vor primi preaviz cât de curând şi vor pleca, aşa cum îşi doreşte de când a preluat mandatul primarul Constantin Toma.
Organigrama din care au fost scoase posturile a circa 300 de poliţişti locali a fost votată de 12 consilieri, de la PSD şi ALDE, în timp ce 7 voturi au fost împotrivă.

După acest vot, cei peste 300 de poliţişti locali şi-ar putea pierde locurile de muncă însă, cel mai probabil, aceştia vor apela la instanţă din nou, în încercarea de a scăpa de concediere.
Noua organigramă a Poliţiei Locale prevede doar 138 de posturi.

„Polițiștii locali vor primi de luni preavize după care se va trece la desfacerea contractelor de muncă. Dacă vor contesta vom vedea ce vom face. Mergem înainte. Există hotărârea de consiliu dar sper de data aceasta să nu mai fie  obligația din partea justiției să îi menținem în funcție. Avem organigramă separată pentru poliția locală, avem avize de legalitate de la Prefectură, de la Agenția Națională a Funcționarului Public sper să nu mai fie probleme”, a declarat primarul Constantin Toma la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal.

De cealaltă parte polițiștii locali spun că vor contesta în instanță noua organigramă și că vor cere, ca și data trecută suspendarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.