Organizația „Salvați Copiii”, donație de 22.500 de euro pentru Spitalul Județean Buzău

1
510

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău a primit miercuri o donație substanțială din partea organizației umanitare „Salvați Copiii”. Este vorba despre o donație în valoare de 22.500 de euro constând 40 de paturi ultramoderne, două nebulizatoare și un autoclav de sterilizat biberoane.

Cu această ocazie reprezentanții Spitalului Județean au organizat o conferința de presă pentru a mulțumi sponsorilor pentru darurile primite. La conferința au participat din partea organizației „Salvați Copiii” preșțedintele Executiv Gabriela Alexandrescu, Amalia Năstase imaginea campaniei „Un gest pentru o viață”, Aurelian Zărnescu-managerul „Banvit Foods”-principalul sponsor al organizației, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, și șefa secției Pediatrie medicul Alina Iordache.

„În urmă cu 4 luni ni s-a propus un contract de sponsorizare iar proiectul s-a concretizat în aceste zile. Cu aceste achiziții am reușit să completăm saloanele de sugari cu cate 15 paturi noi, dublând astfel numărul de paturi pentru mame. În sectorul de copii mari au fost înlocuite toate cele 25 de paturi cu unele noi, cu protecții laterale. Pentru bucătărie s-a achiziționat un autoclav iar pentru ambele secții câte un nebulizator. Mulțumim sponsorului Banvit Foods și organizației Salvați Copii care s-a implicat”, a declarat Alina Iordache șefa secției de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău.

La rândul său președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mulțumit fundației „Salvați Copiii” și a declarant că gestul lor obligă autoritățile publice locale să se implice mai mult în sănătate.

„Mulțumesc fundației Salvați Copiii, sponsorului, fără de care nu știu ne-am face, doamnei Amalia Năstase care se implică pentru copii și vreau să mulțumesc la tot colectivul de medici din Spitalul Județean, celor care fac managementul pentru că este o instituție fără de care nu se poate trăi. Eu cred că o societate se bazează pe doi piloni importanți educație și sănătate. O societate needucată și nesănătoasă moare în fiecare zi. Mă bucur că și oameni din societatea civilă își dau mâna să poată să aducă ceva pentru societate. Asta ne determină pe noi autoritățile locale să avem o mai mare aplecare către instituțiile spitalicești, să fim mai aproape de cei care fac aceste meserii, pentru că medicul trebuie să fie mereu prezent pentru că viețile noastre au nevoie de ei. Vă mulțumesc că ați ales să faceți astăzi o bucurie  și sper ca împreună cu autoritățile să sensibilizăm și alți oameni din societatea civilă și împreună să dăm societății câte ceva din puținul nostru. Chiar o să încerc prin toate canalele să rog ca cei 2 la sută să reușim să îi direcționăm în sănătate pentru că de asta, cu toții avem nevoie la un moment dat”, a declarant președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

 

1 COMENTARIU

  1. Pai domnule Neagu, da dumneata banii, ca doar spitalul apartine consiliului. Nu ajuti cu nimic spitalul in schimb esti primul care se pozeaza cand e vorba de facut reclama, pe banii altora. Cat tupeu poti sa ai sa indemni redirectionarea celor 2% catre sanatate cand partidul din care faci parte tocmai anuleaza aceasta posibilitatea si pastreaza acei bani la buget, pentru furtul propriu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.