Cea de-a doua ediție a Buzău Fest debutează joi. Iată programul integral!

0
2072

Joi seară va debuta la Buzău cea de-a doua ediție a „Buzău Fest”, festival de promovare a județului din punct de vedere cultural, turistic și istoric, organizat de Consiliul Județean Buzău. Timp de două zile polul distracției buzoienilor se va muta în stațiunea Sărata Monteoru acolo unde organizatorii au pregătit o pleiadă de manifestări pentru toate gusturile.

Totodată, pentru buzoienii care nu au cu ce ajunge în stațiunea Sărata Monteoru organizatorii vor pune la dispoziție două autobuze supraetajate care vor face curse gratuite Buzău-Monteoru din oră în oră în intervalul 10.00-19.00 dar și 6 microbuze care vor efectua curse gratuite de la Sărata Monteoru către Buzău în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul orar 22.00-24.00.

Programul pus la cale de autoritățile județene pentru cea de-a doua ediție a Buzău Fest este următorul:

Joi, 31 mai, începând cu ora 21,00 – Paradă cu torţe pe traseul: Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului – Bd. Unirii – Bd. Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng (Obelisc). Vor participa:

 • un pluton al Diviziei 2 Infanterie Getica, 20 de soldaţi şi 3 copii vor purta uniforme din Primul Război Mondial
 • dacii şi romanii de la Garda Apulum, Geto-dacii din Moldova şi Legio Prima Italica
 • parada se va încheia cu un spectacol cu foc prezentat de Legio Prima Italica

 Vineri, 01 iunie, ora 9,30, la Muzeul Judeţean – desene pe asfalt şi campanie donare de jucării.

 • ora 10,30, în sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău – piesă de teatru pentru copii „Muzicanţii din Bremen” (vor primi dulciuri şi baloane)
 • ora 12,00, la Sărata – Monteoru: copiii vor primi dulciuri şi baloane, vor avea intrare gratuită la „Parcul de aventură”, iar elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” îşi vor folosi talentul să picteze personajele preferate ale copiilor şi să se distreze alături de ei.
 • între orele 12,00 şi 18,00, la Sărata Monteoru vor avea loc: Prezentări şi demonstraţii militare ale trupelor participante, lupte de gladiatori, dansuri antice, bătălie între trupele romane şi războinicii daci, războaiele lui Traian cu Decebal, târg de sclavi

– ora12,30, la Sărata Monteoru – Parada portului popular buzoian – participă ansamblurile folclorice din judeţ. Ansamblurile prezente la paradă vor susţine şi un scurt moment artistic pe scena de la BuzăuFest pentru a promova şi tradiţiile din zonele judeţului.

 • între orele 12,30 – 15,30 – Deschiderea taberelor şi atelierelor meşteşugăreşti
 • ora 14,30, la Sărata Monteoru – Degustare de produse tradiţionale şi vinuri (va avea loc în Parcul de la Monteoru)
 • ora 19,00, la Sărata Monteoru, debutează Seara Folclorică . În deschidere va avea loc concertul Ansamblului „Plaiurile Mioriţei” Buzău (50 de ani de la înfiinţare)
 • ora 20,00, la Sărata Monteoru – Concert Nicolae Botgros, Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii” din Chişinău

 Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 10,30, la Sărata Monteoru – Cross-ul Tineretului – o tradiţie reînviată anul trecut la BuzăuFest (participă 300 de copii)

 • între orele 12,00 – 14,00, este programat spectacolul elevilor Liceului de Arte ,,Margareta Sterian“ (muzică clasică instrumentală, dans modern, momente de teatru, muzică uşoară)
 • între orele 14,00 – 18,00, la Monteoru – Războaiele lui Traian cu Decebal/ Ritual sarmatic/ Incinerarea lui Decebal (Rugul lui Zamolxe)/ Lupte de gladiatori/ Dansuri antice/ Târg de sclavi
 • ora 20,00, concert Loredana; în deschidere vor cânta: Adriana Stuparu, Mirela Ursache, Bianca Mihai şi Uddi.
 • la ora 22,30 este programat focul de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.