Cea de-a doua ediție a festivalului Buzău Fest care promovează județul Buzău și tradițiile sale se apropie cu pași repezi iar autoritățile județene pun la cale ultimele detalii în legătură cu manifestarea care tinde să devină o tradiție la începutul verii în Buzău.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a dezvăluit, marți, programul complet al manifestării care își propune să îi țină pe buzoieni și nu numai, timp de două zile în mijlocul celei mai vestite stațiuni buzoiene, Sărata Monteoru.

„Facem acest festival care să ne reprezinte ca si județ, un festival de tradiție, un alt fel de festival în care pe lângă divertisment  vrem să punem în valoare tradițiile noastre buzoiene de la  meșteri populari la maeștri artei culinare pentru că avem și produse culinare reprezentative pentru Buzău. Vrem să punem în valoare și din punct de vedere turistic stațiunea Sărata Monteoru, să punem în valoare istoria acestui județ și să promovăm tot ceea ce este bine și frumos în acest județ. Ținând cont ca anul asta sunt 100 de ani de România o mare parte din eveniment sunt legate și de această sărbătoare”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Nu vor lipsi nici în acest an autobuzele supraetajate care vor face curse gratuite  între Buzău și Monteoru și pentru a ajunge cât mai multă lume la manifestările din cea mai cunoscură stațiune a Buzăului vor fi aduse două astfel de vehicule.

Ca și element de noutate la cea de-a doua ediție a Buzău Fest va fi prezentă pe lângă gărzile de daci și de romani de anul trecut și o gardă care va veni special din Bulgaria pentru evenimentul de la Buzău dar și o „gardă” formată din militari ai Diviziei 2 Infanterie „Getica” care va participa la parada de pe străzile orașului în prima zi de festival, joi, 31 mai.

Și pentru că în acest an prima zi de festival coincide cu ziua de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, autoritățile județene le-au pregătit celor mici o mulțime de surprize, jocuri și chiar dulciuri de care vor beneficia toți copiii care vor ajunge la Buzău Fest.

O altă noutate în acest an este că Buzău Fest va oferi buzoienilor și nu numai, două zile de concerte. Prima zi va fi dedicată muzicii populare  iar capete de afiș vor fi Ion Paladi și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros în timp ce cea de-a doua zi va rezerva o întâlnire de peste două ore cu Loredana și trupa acesteia.

Partenerii celei de a doua ediții a Buzău Fest sunt: URSUS, Centrul Județean de Cultură și Artă, General Agrocom, Stațiunea de Cercetare Pietroasa, Liceul de Artă Margareta Sterian, Coco Rico și, pentru prima dată, Divizia 2 Infanterie „Getica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.