Cea de-a doua ediție a festivalului de film BUZZ CEE, se va desfăşura și în acest an la Buzău în perioada 9 – 14 mai. Organizatorii au demarat deja procedurile de înscriere în festival din data de 16 ianuarie și invită cineaştii şi distribuitorii de film din Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia, să îşi înscrie producţiile în secţiunile competiţionale din cadrul festivalului până la data de 20 februarie.

Filmele pot fi înscrise prin intermediul portalului Film Freeway: filmfreeway.com/festival/BUZZCEE.

În competiţie vor intra producţii de lungmetraj, scurtmetraj, documentar, scurtmetraj şi film studenţesc de scurtmetraj, care vor fi alese de echipa de selecţie a festivalului.

Filmele câştigătoare ale ediţiei anterioare au fost ”Sin & Illy Still Alive”, lungmetrajul de debut al regizoarei germane Maria Hengge, care a primit trofeul Long BUZZ , documentarul ”Roboţelul de Aur”, realizat de tinerii regizori Mihai Dragolea şi Radu Constantin Mocanu, care au plecat acasă cu Trofeul Real BUZZ  şi ”Dispozitiv 0068”, scurtmetrajul  realizat de Radu Bărbulescu, care a luat Trofeul Short BUZZ.

deschiderea primei editii a festivalului de film BUZZ CEE

BUZZ CEE este un festival internaţional de film – organizat prima data anul trecut în perioada 4-8 mai de Asociaţia CulturALL în colaborare cu Consiliul Județean Buzău, dedicat regiunii Europei Centrală şi de Sud-Est – care şi-a propus să promoveze producţii de calitate din această zonă, ce rareori ajung în circuitul cinematografelor din România. În prima ediție a festivalului s-au calificat 6 lungmetraje, 10 documentare și 19 scurtmetraje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.