Prefectul județului Buzău, Aurelia Mitrea a semnat, marți ordinul de încetare din funcție înainte de termen al primarului comunei Săpoca, Iulian Manea.

Ordinul semnat de Aurelia Mitrea vine după ce primarul comunei Săpoca a pierdut definitiv, în data de 23 noiembrie 2016, recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție Formulat împotriva deciziei Curții de Apel Ploiești care a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate care l-a găsit pe Iulian Manea în stare de incompatibilitate în anul 2014. Ordinul prefectului poate di contestat în termen de 10 zile la Tribunalul Buzău.

Contactat telefonic de Observatorul Buzoian primarul Iulian Manea a declarat că nu i s-a adus la cunoștință Ordinul Prefectului privind încetarea mandatului său înainte de termen și că urmează să se decidă dacă îl va contesta sau nu.

ANI a stabilit în luna martie a anului 2014 că primarul comunei Săpoca, Iulian Laurențiu Manea, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Săpoca, cât și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoc, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.