Nemulțumit că nu a primit răspuns unei solicitări adresate Trans Bus, societate responsabilă cu transportul în comun în municipiul Buzău aflată în subordinea Consiliului Local Municipal,  consilierul independent Constantin Ionescu ar putea cere daune materiale de aproximativ 200.000 de euro.

La finele lunii octombrie consilierul municipal Constantin Ionescu a adresat în scrie o solicitare societății Trans Bus prin care cerea lămuriri despre achiziționarea a două autobuze second-hand, autobuze care circulă în prezent pe traseul 3 din municipiul Buzău.

Prin solicitarea adresată Ionescu voia să știe pentru a aduce la cunoștința publicului:

1.Aprobarile si pasii legali care au stat la baza achizitiei autobuzelor (consiliul local, consiliul de administratie etc.);
2. Firma de unde au fost achizitionate, pretul de achizitie si contractul de achizitie;
3. Forma de plata si procedurile legale de finantare a achizitiei acestora, precum si aprobarile din buget;
4. Capacitatile tehnice a celor doua autobuze (norma de poluare, data fabricatiei, parcurs efectiv pana la aceasta data, facilitati persoane handicap, consum combustibil la 100 de km, conditii de confort, etc.);
5. Contractul de service si garantie ale celor doua autobuze (perioada de garantie, componente in garantie , clauze privind garantia);
6. Sursa de finantare ce a stat la baza achizitiei acestora.

 

Cum cele 30 de zile au trecut și nu a primit nici un răspuns, independentul Constantin Ionescu a adresat o nouă notificare societății Trans Bus prin care informează că așteaptă încă răspunsurile solicitate, arătând totodată că s-ar putea adresa instanței dacă  conducerea societății nu consideră oportun să îi răspundă solicitărilor.

„Am făcut o solicitare în data de 31 octombrie 2016 la care nu am primit răspuns. Azi am transmis o nouă notificare conducerii pentru a-mi pune la dispoziție datele solicitate iar dacă în termen de 15 zile nu voi primi răspuns mă văd nevoit să mă adresez instanței de contencios administrativ a Tribunalului Buzău pentru a obține datele solicitate. De asemenea, conform Art 22 al Legii 544/2001 am posibilitatea să solicit daune morale și/sau materiale pentru refuzul de a-mi pune la dispoziție datele solicitate și mă gândesc să solicit daune de 200.000 de euro bani cu care aș putea să cumpăr două autobuze noi pe care să le ofer societății responsabile cu transportul în comun în municipiul Buzău”, a declarat consilierul independent Constantin Ionescu.

Potrivit consilierului municipal independent achiziția celor două autobuze second-hand de către societatea responsabilă cu transportul în comun în municipiul Buzău s-a fi făcut ilegal fără a exista prevedere bugetară pentru investiții iar noul director al Trans Bus S.A., inginerul Gică Toader,  ar fi refuzat să se prezinte în fața Consiliului local Municipal pentru a da lămuriri în fața aleșilor municipali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.