Cea de-a V-a ediție a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi programată în week-end la Berca va fi una cu adevărat specială. Organizatorii au pregătit pentru acest an două zile în care toți cei care vor trece pragul Casei Matei vor avea parte de renumiții Cârnați de Pleșcoi preparați după rețeta tradițională știută doar de locuitorii din zonă dar și de distracție pe măsură. Primăria din localitate împreună cu pensiunea sus amintită sprijiniți de Consiliul Județean și ANTREC au programat deschiderea festivalului pentru sâmbătă, 6 octombrie, la orele prânzuluiatunci când pe lângă oficialitățile locale este așteptat și un reprezentant al Guvernului în persoana Secretarului de Stat pentru Turism, Cristian Bărhălescu dar și președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu. Nici în acest an nu vor lipsi invitații de seamă astfel că, după ceremonia de deschidere organizată ca în fiecare an de haiducii de la Nemuritorii, vor urca pe scena Laura Lavric, Cornelia Catanga, Daniel Trifu și trupa Kronos. Nici în acest an nu au fost uitați amatorii de cultură iar organnizatorii au pregătit o inedită expoziție de caricatură semnată de Costel Pătrășcan dar și expoziții de pictură și costume populare. Învitații speciali ai zilei de sâmbătă vor veni însă tot din zona culinară. Pregătiți pentru o demonstrație de gătit în aer liber vor fi în acest an maeștrii Horia Vârlan, Mircea Dinescu și Ștefan Varga care vor pregăti pentru cei prezenți o „Trilogie la Ceaun” a cărei vedetă vor fi, bineînțeles, Cârnații de Pleșcoi.
De asemena, nu vor lipsi din program nici concursurile devenite tradiție în cele patru ediții anterioare de festival „Fomilă de Pleșcoi” și „Setilă de Berca” în care doritorii vor trebui să dea gata cât mai mulți Cârnați de Pleșcoi și cât mai multă bere. Prima zi se va încheia odată cu lăsarea întunericului cu un impresionant foc de artificii.
Cea de-a doua zi va fi dedicată, în special, artiștilor buzoieni iar pe scena amenajată în curtea pensiunii Casa Matei vor urca Ionela Prodan, Brândușa și Ninel Stângaciu, Șogorițele dar și alte formații de pe Valea Buzăului. Tot duminică va fi organizată și o expoziție cu vânzare de unde doritorii își vor putea procura atât vestiții Cârnați de Pleșcoi cât și alte produse specifice zonei Buzăului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.