Festival Plescoi2012-12

Pensiunea „Casa Matei” din Berca organizează, în acest week-end, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi. Evenimentul este organizat în parteneriat cu ANTREC (Asociaţia Naţionala de Turism Rural, Ecologic si Cultural), filiala Buzău, Consiliul Județean prin Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și Primăria Berca și va debuta sâmbătă, 5 octombrie, la ora 11.00.
Ca în fiecare an sărbătoarea va avea loc pe platoul din fața Pensiunii „Casa Matei” dar şi pe străzile învecinate unde vor fi amenajate standuri de prezentare și vânzare ale pensiunilor din Buzău, membre ale ANTREC precum și producători locali de cârnați de Pleșcoi, pastramă, brânzeturi de oaie, de capră sau de vacă, diferite produse de panificație și patiserie, must și vinuri locale de Blăjani, de Zorești sau Pietroasele. Pe durata celor două zile de festival, organizatorii au pregătit pe lângă standurile cu produse tradiționale și o scenă în aer liber unde vor avea loc diverse recitaluri susținute de soliștii Centrului Județean de Cultură și Artă, responsabil de altfel cu toată partea artistică a evenimentului. Un alt element de noutate la cea de-a VI-a ediție a festivalului va fi prezența Teatrului „MASCA” din București condus de maestrul Mihai Mălaimare care va însufleți atmosfera cu o trupă de acrobați pe catalige.
Carnati Plescoi-6
Și pentru că vedeta festivalului sunt cârnații de Pleșcoi nu putea lipsi din program gastronomia. La fel ca și la edițiile trecute va găti pentru cei prezenți maestrul chef Horia VÂRLAN dar și maestrul Ștefan VARGA, un mare iubitor al gastronomiei buzoiene.
Nu vor lipsi din program nici concursurile consacrate de mâncat cârnați de Pleșcoi contra-cronometru și de băut bere, respectiv Fomilă de Pleșcoi și Setilă de Berca care vor antrena spiritul competitiv al participanților la festival.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.