pisica moarta

Două persoane, o femeie de 40 de ani și un copil de 15 ani, au fost mușcate de o pisică turbată, cele două victime ale animalului bolnav mergând la medic pentru vaccinul antirabic la mai multe zile de la momentul la care au fost atacate.

Prima dată, pisica turbată a atacat-o pe femeia în a cărei gospodărie trăia însă pentru că nu și-a dat seama  de riscul la care se expune, aceasta nu s-a prezentat la medic. Abia după mai multe zile când pisica a atacat și un copil de 15 ani din localitate femeia a intrat în panică și a dat fuga la medic pentru a fi vaccinată. La fel, copilul de 15 ani, care nu le-a spus rudelor de la început că a fost atacat de pisică. Până la urmă, cei doi au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat unde au primit tratamentul adecvat în astfel de situații.

Medicii atrag atenția  buzoienilor care sunt zgâriați ori  mușcați de un animal, fie el și de casă, cu atât mai mult cu cât patrupedul are un comportament ciudat, că trebuie să se prezinte de urgență la medic. Rabia este o afecțiune extrem de gravă care poate duce la deces în cazul în care vaccinul antirabic nu se administrează rapid.

În județul Buzău, de la începutul anului, Direcția Sanitar Veterinară a înregistrat 7 focare de rabie, două fiind stinse la această oră.

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.