inmatriculari
Parchetul de pe Lîngă Tribunalul Buzău a transmie miercuri un comunicat de presă referitor la situația celor doi angajați de la Înmatriculări, acolo unde marți au fost făcute percheziții, cei doi ofițeri fiind suspectați de infracțiuni de corupție și asimilate corupției.
Iată comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău:

”Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 07.07.2015 continuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care si suspectii B.G, B.A si C.A.C pentru comiterea unor infracțiuni de corupție si asimilate corupției.
Prin ordonanta din 07.07.2015 procurorul investit cu soluționarea cauzei a dispus punerea in miscare a actiunii penale față de inculpatii B.G., B.A si C.A.C pentru comiterea infracțiunilor de dare de mita in formă continuată, instigare la dare de mită si trafic de influentă, in ceea ce il privește pe primul inculpat, luare de mita in formă continuată, trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu, in cazul celui de al doilea inculpat si luare de mita in formă continuată, in ceea ce il privește pe al treilea inculpat.
Din cercetările efectuate in cauză s-au stabilit următoarele:
– in perioada octombrie 2013-iunie 2015, inculpatul B.G, in calitate de instructor auto si administrator la o scoală de șoferi din mun.Buzău, a alimentat in mod repetat cu combustibil autoturismele personale sau folosite de agentii examinatori B.A si C.A.C, achitând contravaloarea carburantului cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei, in scopul promovării cursantilor de la scoala de șoferi a probei practice de obținere a permisului de conducere categoria profesioniști, precum si pentru asigurarea unui procent ridicat de promovabilitate al scolii; în unele situatii instructorul auto a instigat chiar candidatii să efectueze alimentări ale masinilor agentilor examinatori, facilitându-le accesul la autovehiculele parcate in incinta scolii.
De asemenea, acelasi inculpat, a pretins si primit o sumă de bani de la un candidat (investigator sub acoperire) pentru a-i facilita promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere categoria C.
– in aceeași perioadă, inculpatii B.A si C.A.C, agenţi examinatori, in zilele de examinare, au acceptat in mod repetat alimentarea masinilor personale cu combustibil in valoare de 100-500 lei, alimentare efectuată la iniţiativa inculpatului B.G, instructor auto si administrator la școala de șoferi, ai cărei cursanti sustineau proba practică chiar cu polițiștii menționați. Totodată, rezultă că inculpatul B.A la inceputul anului 2014 a facilitat promovarea probei practice de către o candidată in schimbul unei cantități de combustibil cu care si-a alimentat autoturismul, fără a achita contravaloarea acesteia.

De asemenea, inculpatul B.A, in primele luni ale anului 2014, in schimbul unor alimentări cu combustibil a autoturismului propriu, la instigarea altor suspecţi, a intervenit pe lângă funcționari din cadrul SPCRPCIV Buzău –Compartimentul Inmatriculări si ai Serviciului Rutier Buzău, pentru neluarea unor măsuri legale sau incălcarea unor atributii de serviciu.
Față de cei trei inculpati s-a dispus prin ordonanta la data de 07.07.2015 si 08.07.2015 luarea măsurii preventive a controlului judiciar, cu respectarea obligatiilor prevăzute de Codul de procedură penală in aceasta materie.
Cu privire la celelalte sase persoane față de care s-a dispus inceperea urmăririi penale cercetările continuă pentru stabilirea intregii activități infracționale pentru fapte de corupție sau fapte conexe faptelor de corupție, ele având calitatea de suspecti.
In cauză investigatiile si cercetările s-au efectuat cu sprijinul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Buzau si Departamentului de Informatii si Protectie Internă.
Precizăm că punerea in mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, să infrângă principiul prezumtiei de nevinovăție”

Între timp, conducerea Prefecturii, în subordinea căreia se află SErviciul de Înmatriculări, a precizat, miercuri, situația celor doi agenți suspectați de fapte de corupție. Astfel, potrivit prefectului George Sava, cei doi agenți nu își mai desfășoară activitatea la partea de examinări pentru obținerea permisului auto, ei prestând alte activități în cadrul aceluiași serviciu. ÎN situația în care vor fi condamnați, raporturile de muncă cu instituția vor înceta.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.