Cei doi parașutiști buzoieni și polițistul de frontieră reținuți la sfârșitul verii în Germania au ajuns în urmă cu o săptămână în România. Ionuț Romeo Ralea și Nicușor Chiru nu sunt însă în libertate. Ei sunt cercetați în continuare de autoritățile române pentru că sunt considerați dezertori. Între timp, polițistul de frontieră Gabriel Avrămescu și-a pierdut locul de muncă tot din cauza absenței îndelungate și nemotivate. Cei trei militari au fost reținuți timp de trei luni în Munchen însă autoritățile române se feresc să să spună care a fost motivul pentru care buzoienii au fost cercetați. Din câte se pare, dosarul lor nu a fost încă finalizat, ei fiind aduși în România cu un mandat de extrădare. Pe lângă problemele din Germania, cei doi parașutiști vor fi judecați pentru încălcarea regulamentelor militare.
„Parchetul Militar desfășoară o anchetă în legătură cu absența nejustificată de la serviciu mai mult de trei zile a celor doi gradați voluntari care nu s-au mai prezentat la unitate după încheierea conmcediului de odihnă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.
Între timp, polițistul de frontieră Gabriel Avrămescu a rămas fără loc de muncă. Dacă în cazul său rămân de rezolvat problemele pe care le are cu anchetatorii germani, ceilalți doi buzoieni Ionuț Romeo Ralea și Nicușor Chiru așteaptă și pedeapsa pe care o vor stabili magistrații Tribunalului Militar.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. inca nu a aparut comentul meu dar cand vor sosi cei trei vor avea sustinerea mea materiala pt a da in judecata aceasta publicatie pentru aberatiile scrise fara a avea ceva concret stricand astfel imagine a trei oameni care inca nu au fost declarati vinovati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.