De la începutul acestei luni, fiecare elev buzoian de ciclul primar şi gimnazial beneficiază de câte un măr pe zi. Chiar dacă nu sunt dintre cele mai arătoase, fructele pentru care Consiliul Județean plătește 30 de bani pe bucată, sunt de producție autothtonă, ba chiar crescute pe dealurile din județ.
La Buzău 32 de mii de elevi beneficiază de fructele oferite prin programul guvernamental. Societatea Clepsidra din Râmnicu Sărat, cea care distribuie merele, este aceeași care a câștigat  licitația de anul trecut, atunci când au apărut probleme legate de calitatea merelor ajunse pe masa elevilor. Acum însă societatea și-a ales un alt furnizor. Cumpără merele de la o firmă din Merei și astfel toată lumea este mulțumită.
Există însă și o mică problemă. Pe lângă fructele care ar trebui să înlocuiască alimentele nesănătoase consumate de elevi, aceștia mai primesc, tot din partea statului, și alimente din programul „Lapte și corn”. Astfel, consumul concomitent al celor trei alimente este cel puțin nepotrivit și poate da naștere unor indigestii, așa cum s-a întâmplat chiar luna trecută la o școală din oraș.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.