Cei mai importanți candidați la alegerile de astăzi și-au exprimat opțiunea electorală în prima parte a zilei și aproape fără excepții toți au mulțumit alegătorilor care au ales să își exercite dreptul constituțional pe o asemenea vreme.
Candidații USL pentru Colegiul 2 Senat, Doina Tudor și Colegiul 1 Camera Deputaților, George Scutaru, au votat în zori la secția 146 amenajată la Casa de cultură din comuna Berca. Cei doi au fost însoțiți de președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu și de primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.
La finalul votului, candidata USL pe Colegiul 2 Senat, Doina Tudor a declarat că a votat cu speranța, ca următorii patru ani, să poată reprezenta în Senat interesele buzoienilor.
„Am votat cu gândul la oameni, la toți românii și în mod special la cetățenii din Colegiul 2 Senat Buzău pe care sper că îi voi putea reprezenta de săptămâna viitoare în Senatul României. Prezența este mai slabă și cred că acest lucru se datorează vremii însă românii vor vota cu responsabilitate gândindu-se la viitorul copiilor și nepoților lor. Totodată, am constatat că oamenii au o maturitate politică deosebită și au înțeles că avem nevoie de un Guvern susținut de o majoritate stabilă care să își poată duce la îndeplinire toate indatoririle vis a vis de ei pentru următorii 4 ani”, a declarat candidata USL pe Colegiul 2 Senat, liberala Doina Tudor.


La rândul său, președintele PNL George Scutaru crede că a venit vremea ca mai marii de la București să își îndrepte atenția și spre locuitorii de pe Valea Buzăului. „Am votat pentru o Românie puternică, un Buzău puternic și pentru un Guvern puternic. Doresc o majoritate parlamentară solidă, următorii patru ani să fie plini de liniște și fără tensiuni. România are nevoie de stabilitate și continuitate pentru proiectele începute. Sunt convins că a venit vremea pentru oamenii de pe Valea Buzăului pe care și eu și Doina Tudor îi vom reprezenta în Parlament ca un Guvern să își îndrepte fața și spre ei după ce timp de 3 ani și jumătate s-au închis spitale, s-au pierdut locuri de muncă și nu s-au făcut investiții. Sun optimist, pe Valea Buzăului și în tot județul alianța noastră va avea o victorie zdrobitoare”, consideră liderul PNL Buzău, George Scutaru.

Viceprimarul municipului Buzău, Marcel Ciolacu, candidat din partea USL pe Colegiul 7 Camera Deputaților a venit la secția de votare amenajată la Școala nr 5 însoțit de soție dar și de candidatul USL cu care face echipă la Senat.
„Aș dori să mulțumesc buzoienilor care au ieșit și celor care vor ieși pe o asemnea vreme la vot, se pare că buzoienii vor să își decidă singuri destinul și e normal așa. Am votat pentru o echipă puternică în Parlamentul României pentru că sunt probleme ce nu pot fi rezolvate decît la București. Împreună cu Eugen Teodorovici și Eugen Nicolicea vom face o echipă puternică care va fi dedicată crezului și promisiunilor făcute în campania electorală”, a precizat viceprimarul Marcel Ciolacu.


Tot în prima parte a zilei a votat și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală. Însoțit de soție și de candidatul USL pe Colegiul 1 Senat, Eugen Teodorovici, edilul Buzăului s-a prezentat la secția de votare de la Seminarul Teologic în jurul orei 11.00. Tot aici a votat și candidatul USL pe Colegiul 1 Senat, Eugen Teodorovici chiar dacă a întâmpinat ceva probleme datorate lipsei de popularitate în rândul membrilor secției de votare. Considerând că lumea ar trebui să știe cine este, Teodorovici s-a prezentat în fața unui membru al secției de votare în care și-a exercitat dreptul cetățenesc și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală și i-a solicitat bărbatului buletinele pentru a-și exprima opțiunea electorală. Văzând că nu are domiciliul în Buzău, barbatul a refuzat să îi dea lui Teodorovici buletinele de vot explicându-i că nu poate vota în secția respectivă din cauza domiciliului.

Problemele s-au rezolvat după ce președinta secției de votare s-a lămurit că cel care dorește să își exercite opțiunea electorală este candidatul USL Eugen Teodorovici dar i-a explicat acestuia că trebuie să fie înscris în lista specială.
Tot înainte de prânz a venit la vot și liderul principalului partid de opoziție, democrat-liberalul Cezar Preda. Chiar dacă locuiește în Colegiul 6, Preda a uzat de dreptul său de a vota în colegiul în care candidează și a votat la una din secțiile de votare amenajate la Școala 1. Pentru că era aglomerat, Preda și-a așteptat cuminte rândul în afara secției iar la final a declarat că a votat împotriva minciunii și a copiatului.


„Am votat pentru ceea ce cred că e bine pentru România, pentru continuarea unei reforme bazate pe adevăr și nu pe minciună, am votat pentru că românii trebuie să fie solidari și la greu pentru că trebuie să li se spună când este greu și să depășim împreună această perioadă. Am votat împotriva minciunii și împotriva copiatului. Am votat pentru oameni responsabili”, a declarat liderul PDL, Cezar Preda.

Ceva mai greu a ajuns la urne candidatul USL pe Colegiul 6 Camera Deputaților, Eugen Nicolicea. Programat să voteze la ora 10.00 Nicolicea nu a reușit să ajungă astfel că și-a amânat votul până aproape de ora prânzului. Nicolicea a votat la secția de votare nr 46 amenajată la Școala 15 însoțit de viceprimarul Fănică Bârlă și Eugen Teodorovici.


„Am votat pentru binele poporului Român și al buzoienilor. Multumesc tuturor celor care au ieșit la vot și multumesc echipei de campanie și colegilor cu care fac echipă. Sunt optimist și chiar dacă vremea nu ne ajută buzoienii dau dovadă de spirit civic și patriotism”, a declarat Eugen Nicolicea, candidatul USL pe Colegiul 6 Camera Deputaților.

 

 

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Doamne, cat de penibil a ajuns Preda…
    Zici ca sunt cu toti niste copii tampiti , o dau intr-una cu copiatul…
    La revedere domnule Preda. Ar trebui sa ai demnitate si sa te duci acasa dupa ce pierzi, nu sa stai cu mana intinsa la colt de strada sa te prinda cineva in parlament…

  2. Ei lasa ca nici cu Ciolacu nu mi-e rusine! Nu-i constient ca buzoienii nu l-au votat pe el, care n-a demonstrat nimic decat aroganta, miselie, smenuri, ci au votat antibasescu, antipdl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.