Iarna dă bătăi de cap autorităților județene. Din pricina cantităților mari de zăpadă căzute în timpul nopții mai multe drumuri județene au fost acoperite de zăpadă. Principalel eprobleme au fost semnalate în localitățile din nordul județului. Cel mai mare strat de zăpadă s-a așternut în zona Bisoca dar blocaje s-au înregistrat și în zona Lopătari sau Mânzălești. La această oră se mai acționează pe 9 drumuri județene după cum urmează

BUZAU NORD

DJ 100H          Vernesti-Tisau – se actioneaza cu 1 RSP cu lama + antiderapant

DJ 203G         Nifon – Ciolanu – Tisau – se actioneaza cu 1 RSP cu lama + antiderapant, 1 Buldo

DJ 203L          Bozioru – Braiesti – se actioneaza cu 1 RSP cu lama + antiderapant

ZONA RM. SĂRAT

DJ 203A         Livada – Grebanu – Murgeşti – se actioneaza cu 1 RSP +lama+ antiderapant

DJ 220            Batogu – Pardoşi –se actioneaza cu autogreder

DJ 203H          Topliceni – Buda  – se actioneaza cu 1 RSP cu lama + antiderapant

 

 

ZONA VINTILĂ VODĂ

DJ 203K         Lopatari – Plaiul Nucului – se actioneaza cu 1 Wolla, 1 RSP cu lama+antiderapant, 1 autogreder

Cernatesti – Vintila Voda – se actioneaza cu 2 RSP cu lama +antiderapant

DJ 204C          Săruleşti –Bisoca – se actioneaza in Bisoca cu 1 Buldoexcavator, 1 Wolla, 1 RSP cu lama, 1 autogreder

DJ 203A         Campulungeanca – Mărgăriteşti – se actioneaza cu 1 Wolla, 1 RSP cu lama + antiderapant

 

Conform președintelui Consiliului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu situația drumurilor județene este sub control iar firmele ce se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene pot face față unei înrăutățiri a vremii.

„Suntem  pregătiți și  putem face față  problemelor ce ar putea aparea prin inrăutățirea vremii. La aceasta oră  mai acționează 16 utilaje din cele 31 câte au acționat dimineață.  Mai sunt anumite probleme legate de alimentarea cu energie electrică iar din informațiile pe care le avem ar fi la acest moment peste 7.000 de locuitori în localități nealimentate cu energie electrică. Din fericire nu am avut cazuri de persoane blocate sau situații medicale la care nu s-a putut ajunge”, a declarat președintele Consililului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Județul a fost împărțit în 5 zone, acestea fiind: Buzău, Vintilă Vodă, Pogoane, Șețu și Râmnicu Sărat. Cei 950 de km de drum județean au fost distribuiți către cele 3 firme astfel încât să fie operative intervențiile pe timp de iarnă. Firma Liciu Con se ocupa de zonele Buzau si Vintila Voda, Petro Consind de Pogoane si Setu, iar Nikost Impex de Ramnicu Sarat.  Suma totală alocată în acest an pentru deszăpezire se ridică la 10.364.737 lei. Numărul total de utilaje care vor fi utilizate este de 64. Totodată, cantitatea de material antiderapant care poate fi utilizată este de 41.600 de tone.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.