Cei mai tineri deputați buzoieni se ceartă prin postări pe cea mai urmărită rețea de socializare din cauza drumului național 10 care s-a blocat în noapte de miercuri spre joi din cauza unor alunecări de teren. În tot acest timp drumul va rămâne închis până ce specialiștii vor găsi o soluție de compromis pentru reluarea circulației.

Soluție de compromis pentru că, o soluție reală pentru eliminarea completă a întreruperilor de circulație pe DN 10 ar consta probabil în realizarea pe toată lungimea cu probleme a drumului a unei copertine de protecție precum cea realizată în anul 2015 la kilometrul 81, lucrare care a eliminat permanent problema alunecărilor de teren pe partea carosabilă. O astfel de lucrare costă însă destul de mulți bani pe care, cel mai probabil, CNADR-ul nu îi are prinși în bugetul de criză cu care se confruntă țara și chiar dacă i-ar avea, aventura licitațiilor pentru adjudecarea unor lucrări de o asemenea anvergură și lucrarea în sine ar însemna probabil câțiva ani.

Dar, cum fierul trebuie bătut cât este cald, deputații PSD și PNL, Romeo Lungu și Gabriel Avrămescu s-au încins pe Facebook și își acuză reciproc formațiunile politice din care fac parte de faptul că nu au întreprins nimic pentru a se evita situația în care s-a ajuns.

Primul care a deschis „războiul” declarațiilor a fost social-democratul Romeo Lungu, deputat PSD aflat la primul mandat în Parlamentul României.

Aseară circulația între Buzău și Brașov a fost închisă, după ce mai multe pietre au căzut, din nou, de pe versanți și au ajuns pe carosabil.

În fiecare lună bolovani ajung pe șosea, fiind doar o chestiune de timp până când cei care tranzitează drumul vor avea de suferit. În loc să prezinte ca o mare realizare de infrastructură un rond, care nici măcar nu este gata, ori să fluture în fața cetățenilor foi despre autostrăzi fanteziste, reprezentanții puterii ar fi trebuit să identifice soluții pentru această problemă concretă de pe DN 10.

La sfârșitul lunii ianuarie i-am atras atenția ministrului Cătălin Drulă cu privire la situația de la Siriu printr-o întrebare parlamentară. După aproape două luni, în continuare pică bolovani

Diminuarea riscului de blocare a carosabilului ca urmare a căderii stâncilor de pe versanți ar trebui să fie o prioritate pentru Guvernul României având în vedere importanța Drumului Național 10.

Ce se va întâmpla când vor muri oameni pe această șosea intens tranzitată, de importanță strategică pentru traficul între Buzău și Brașov? Cine se va face vinovat? Siguranța cetățenilor ar trebui să fie pe primul loc!”, a scris Romeo Lungu pe Facebook puțin înainte de orele prânzului.

La mai bine de trei ore de la postarea social-democratului Romeo Lungu a reacționat și președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, deputat aflat de asemenea, la primul mandat care a ținut să „îl fluiere” pe Lungu și să îi explice cât timp, partidul din care face parte nu a făcut mai nimic pentru a nu se ajunge aici.

Nu mă pricep să fluier ca don’ arbitru Romeo Lungu de la PSD Buzău, dar, dacă aș avea acum un fluier, aș încerca să-l trezesc pe deputatul care se dă atotcunoscător în ale drumurilor din județul Buzău!

Dle Lungu, înțeleg că v-ați deranjat probabil de la meci, preocupat fiind de alunecările versantului de la Siriu pe DN 10, care au blocat drumul ce face legătura între Buzău și Brașov.

Eu mă întreb cât ați colindat dumneavoastră județul, dacă abia acum ați observat că versantul care mărginește DN 10 este în pericol să alunece.

Problemele la acel versant, despre care vorbiți cu atâta patos într-o postare a dvs., sunt vechi de zeci de ani. Tocmai de aceea, dle deputat Lungu, pe DN 10 există restricții de tonaj de peste 20 de ani. Știați asta? Probabil că nu, pentru că dacă ați fi știut, nu ați fi găsit oportun să comentați la adresa guvernului actual, de parcă ați uitat că PSD a guvernat ani la rând țara asta ignorând problemele județului Buzău tot timpul.

Dar dacă tot v-a apucat acum preocuparea și sunteți atât de interesat de ceea ce se petrece cu drumul național 10, țin să vă anunț că de 3 săptămâni au început, la inițiativa actualului guvern, expertiza și studiile geotehnice pentru consolidarea drumului și pentru asigurarea versantului. Nici asta nu știați, nu-i așa?

Am observat din postarea dumneavoastră că nu sunteți foarte încântat de amenajarea rondului de la Spătaru, pe motiv că nu ar fi așa mare lucru, dar probabil nu știați nici de faptul că buzoienii sunt cei care au solicitat ani la rând amenajarea sensului giratoriu pentru ca aceștia să circule în siguranță.

Vă mărturisesc că mă surprinde totuși faptul că nu aveți un simț al observației dezvoltat, având în vedere că sunteți la bază arbitru de fotbal și ar trebui să fiți foarte atent când atinge mingea tușa.

Poate nu mă pricep foarte bine la fotbal, dar pentru alte informații despre județul Buzău vă stau la dispoziție în intervalul de audiențe la PNL Buzău”, a scris pe Facebook Gabriel Avrămescu președintele PNL Buzău

Alte două ore mai târziu, social-democratul Romeo Lungu se simte din nou în formă și îi mai „trage” lui Avrămescu o muștruluială virtuală din partea opoziției, rămânând probabil în așteptarea unei reacții din partea acestuia.

Problema de la Siriu este una reală care poate implica pierderea unor vieți omenești, iar deputatul PNL Gabriel Avrămescu stă în fotoliu și concepe postări malițioase cu privire la hobby-urile mele.

Dacă domnul deputat ar fi răspuns la fel de rapid problemei de pe DN10, cum a făcut-o la postarea mea anterioară, poate alta ar fi fost situația la Siriu. Însă, de când a ajuns în Parlamentul României, vedem doar proiecte și planuri, nimic concret.

Singurul lucru pe care l-au realizat de când au frâiele puterii a fost să-și alipească imaginea de proiecte finanțate și demarate de PSD. Iar pentru buna informare a domnului deputat îi las un link cu ce a mai realizat PSD pentru zona Siriu. Poate vrea să viziteze obiectivul să mai aibă material de încă o postare.

În timp ce ei votează împotriva propriului județ, primarii din Buzău nu mai știu ce să facă pentru a-și continua proiectele sau, mai grav, cum este cazul Siriului, să protejeze viețile oamenilor.

PS: Cu colindul am fost des în copilărie, dar nu mai des decât a #colindat domnul Avrămescu la ușa PSD Buzău!”, a spus Romeo Lungu pe pagina sa de Facebook.

Cam așa s-au desfășurat ostilitățile pe câmpul de bătălie virtual până la această oră. Rămâne de văzut dacă „războiul” celor doi va avea vre-un rezultat și în viața reală  și poate, ca prin minune, problemele de pe DN 10 să dispară sau măcar pentru siguranța circulației pe acel sector de drum cineva să își asume responsabilitatea și traficul să fie reluat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.