De fiecare dată când se apropie, Paștele sau Crăciunul cele 6 familii de romi care au fost evacuate în primăvara anului 2011 din imobilul de pe strada Victoriei trebuie să iasă în spațiul public cu diverse nemulțumiri. Așa s-a întâmplat și astăzi, în timpul ședinței Consiliului Local Municipal când o parte din foștii locatari de pe strada Victoriei, mutați de Primărie într-un imobil insalubru de pe strada Colonel Buzoianu, au venit să protesteze față de decizia municipalității de a demola imobilul în care locuiesc de mai bine de un an cele 28 de suflete.
Pentru că până luni ar fi trebuit să elibereze locația în care trăiesc, reprezentanții celor 6 familii ce locuiesc acum pe strada Colonel Ion Buzoianu au solicitat aleșilor municipali o locuință mai ales că la mijloc se află și 13 copii.
Municipalitatea le-a dat un răgaz celor 6 familii iar edilul Constantin Boșcodeală a trasat sarcină comisiei sociale să identifice un spațiu în care cele 6 familii să se poată adăposti mai ales că se apropie sezonul rece.
Cu toate acestea există o temere din partea autorităților pentru că de fiecare dată când li s-a întins o mână de ajutor imobilele în care au locuit au ajuns în scurt timp ruine.
Cele 6 familii au locuit o perioadă mai mare de timp într-un imobil de pe strada Victoriei de unde au fost evacuați în primăvara anului 2011. După ce au fost evacuate, cele 28 de suflete au locuit pe timpul verii pe malul râului Buzău în niște corturi improvizate iar în luna august a anului trecut au fost cât pe ce să fie luați de apele râului Buzău care s-au umflat în urma ploilor. Atunci municipalitatea a decis ca ei să fie duși în clădirea ce a adăpostit fostul sediu al Poliției Comunitare dar asta doar până când Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului ar fi urmat să le aducă niște module de locuit în colaborare cu o fundație. Proiectul nu s-a mai materializat iar cele 28 de persoane au rămas în clădirea de pe Colonel Buzoianu până când, în urmă cu câteva zile, li s-a pus în vedere să o elibereze pentru a putea fi demolată.
Primăria intenționează ca după demolarea imobilului de pe Colonel Buzoianu să fie ridicată o clădire ce va deservi strict Poliția Locală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.