O avocată din București a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-oficiul teritorial Buzău, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor şi favorizarea infractorului.
Procurorii spun despre avocata Violeta Oancea că ar fi cercetată în aceeași cauză cu cei doi proxeneți râmniceni reținuți în urmă cu două săptămâni sub acuzația de trafic de persoane. Avocata, verișoară primară cu proxenetul râmnicean Narcis Radu, ar fi redactat și procesat cu mențiuni nereale un contract de împrumut cu gaj general prin care soția proxenetului râmnicean, arestat preventiv în urmă cu două săptămâni, ar fi împrumutat suma de 50.000 de euro de către o altă persoană, operațiune care nu s-ar fi desfășurat în realitate.
„Pentru a escamota acest fals, avocata a făcut mențiuni false înscriind în registrul de evidență a activității profesionale, peste alte poziții din registru, datele contractului pe care l-a antedatat, după care a încercat să rupă filele din registru, ulterior negând că înscrisul s-ar afla în cabibetul avocațial, el fiind depistat în servieta unui colaborator” a precizat procurorul Nicolaie Petroșel de la DIICOT Buzău.
Cu ajutorul contractului fals, proxenetul Radu Narcis a justificat o sumă de bani aflată în posesia sa în anul 2010 în timp ce se afla în Italia și era cercetat pentru infracțiuni asemănătoare celor pentru care a fost reținut și în urmă cu două săptămâni iar cel de-al treilea exemplar a fost transmis de avocata Oancea Violeta soției proxenetului râmnicean, Verginica Radu, cu ajutorul căreia aceasta a scos din bancă suma de 350.000 de lei chiar în ziua în care oamenii legii puseseră sechestru pe bani deoarece ar fi provenit din infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane comise între anii 2006-2012 în Turcia, Italia și Germania.
Avocata bucureșteancă Violeta Oancea urmează a fi prezentată în această după-amiază în fața magistraților de la Curtea de Apel Ploiești cu propunerea de arestare preventivă.

Proxenetul buzoian pe care avocata reţinută l-a ajutat în afacerile sale murdare se numeşte Radu Gheorghe Narcis şi are 36 de ani. El este boxer iar împreună cu soţia sa a făcut avere de sute de mii de euro dar nu din sport ci din exploatarea sexuală a unor tinere naive. Cei doi le promiteau un trai mai bun în străinătate însă după ce treceau graniţa, fetele erau bătute, abuzate psihiic şi să obligate să şi vîndă trupul. Tinerele erau obligate să se prostitueze prin hoteluri, cluburi sau chiar pe stradă. Una dinhtre victime are 18 ani şi iniţial s-a angajat ca bonă pentru copilul celor doi dar a ajuns prostituată în Turcia. Cu o parte din banii astfel obţinuţi, cei doi şi au construit vile cu piscină dar şi au cumpărat şi maşini de lux. În locuinţa soţilor, autorităţile au găsit recent un kilogram de aur în timp ce într-un cont, blocat de poliţişti, au descoperit 350 de mii de lei, de asemenea bani rezultaţi din exploatarea tinerelor naive.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.