Militarii din Garnizoana Buzău au sărbătorit, sâmbătă, în avans Ziua Forțelor Terestre ieșind în fața buzoienilor prezenți în Complexul Comercial „Aurora Shopping Mall” cu o expoziţie de armament, tehnică militară şi echipamente din dotarea unităţilor de comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti, forţelor speciale, doi câini specializaţi în depistarea dispozitivelor explozive dar şi roboţi folosiţi la dezamorsarea acestora.

Astfel, buzoienii cu mic cu mare au putut înțelege mai bine ce înseamnă munca de militar și care sunt echipamentele cu care lucrează zilnic militarii din forțele terestre.

Și pentru ca atmosfera din complexul comercial să fie una cât mai apropiată de cea ostășească de la eveniment nu a lipsit nici fanfara militară care timp de câteva ore a interpretat cântece patriotice și nu numai în aplauzele audienței.

„La activitate a fost prezentă alături de poporul român, îmbrăcat în haine de sărbătoare, Biserica – călăuza spirituală a poporului român – plenitudine de viaţă dumnezeiască, Armata –  garantul suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale şi Drapelul de Luptă – simbol al tradiţiilor eroice ale poporului român, al onoarei, vitejiei, gloriei militare şi demnităţii românilor de pretutindeni”, a transmis comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Lucian Foca. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.