Imagine din cadrul unei activităţi ale francofoniei buzoiene

Centrul Cultural Francofon va organiza, începând cu 9 ianuarie 2012, cursuri de pregatire DELF (Diploma Europeană de Limba Franceză), pentru cele 4 niveluri pentru care se va organiza şi examen pe 11 şi 12 februarie 2012. Toate activitatile legate de DELF vor avea loc la Colegiul National „Mihai Eminescu”, vizitat deja de directoarea de cursuri de la Institutul Francez din Bucureşti. Cursurile de pregatire DELF vor fi coordonate de către cele patru profesoare abilitate, Florentina Dobre, Ioana Voinea, Mirabela Fetic şi Maria Pleşea, şi vor fi monitorizate de Institutul Francez din Bucureşti, care va mai pune la dispozitie şi unele materiale pentru evaluarea elevilor înainte de examen.

 

Modulul de pregătire DELF, în forma în care a fost discutat cu reprezentanţii Institutului Francez, va cuprinde 20 de ore, la un preţ de 300 ron, sumă care poate fi plătită în mai multe rate. Prima şedinţă va avea loc pe 9 ianuarie şi va fi o evaluare pentru încadrarea în nivel. Apoi, se vor organiza grupe şi vor avea loc încă 4 şedinţe în timpul vacanţei, pe 10, 11, 12, 13 şi 14 ianuarie, începând cu ora 10, la Colegiul Eminescu.

 

Pentru că timpul este foarte scurt, organizatorii vor susţine o sesiune de pregătire DELF în fiecare sâmbătă şi duminică, pe 21 şi 22 ianuarie, pe 28 şi 29 ianuarie şi pe 4 februarie, cu o săptămână înainte de examen, când va avea loc evaluarea finală. Cele 16 ore vor fi împărţite în patru module de câte 4 ore pentru fiecare dintre cele 4 competenţe evaluate în cadrul examenului DELF: înţelegerea mesajului oral, înţelegerea mesajului scris, producerea mesajului oral şi producerea mesajului scris. Fiecare profesor formator şi evaluator DELF are libertatea de a adapta programa pentru modulul de pregătire DELF în funcţie de nivelul şi cerinţele copiilor înscrişi. Elevilor li se vor pune la dispoziţie materialele necesare pregătirii.

 

Înscrierile pentru cursurile de pregătire DELF se pot face la oricare dintre profesorii abilitaţi DELF: Ioana Voinea – 0727870656, Florentina Dobre – 0726564888, Mirabela Fetic – 0767332835 şi Maria Pleşea – 0724011533, cât şi la adresa de e-mail a Centrului Cultural Francofon Buzău: centrulculturalfrancofon@yahoo.ro. Pentru a pune în practică unul dintre obiectivele asociaţiei, Centrul Cultural Francofon Buzău va susţine financiar participarea la cursuri si la examenul DELF a doi elevi buzoieni cu rezultate scolare deosebite, dar cu o situaţie materială care nu le permite înscrierea la aceste cursuri şi examene.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.