Urmatorul centru de permanenta ar putea fi la Vintila Voda

Primul centru de permanență din județul Buzău a devenit, în sfârșit funcțional. Este vorba despre centrul de la Vernești, a cărui deschidere a fost tergiversată din cauza birocrației. După ce a primit toate semnăturile de care avea nevoie pentru a putea funcționa, centrul a fost deschis iar de la 1 decembrie zeci de persoane i-au călcat pragul.

7 medici ajutaţi de 7 asistenţi își desfășoară activitatea în unitatea care deservește localitățile Vernești și Tisău, oamenii din cele două commune fiind mulțumiți că nu mai sunt nevoiți să meargă la un spital, la depărtate, atunci când au o problemă de sănătate ci își rezolvă situația pe plan local, indiferent că e zi sau noapte. Și asta pentru că cei 7 medici fac de gardă, prin rotaţie, şi asigură permanenţa 24 de ore din 24.
Centrul de permanenţă de laVerneşti este primul înfiinţat în judeţ Buzău. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, și la Vernești ar urma să se înființeze un centru de permanență, însă aici mai durează ceva vreme până când planul va fi pus în practică, din cauza unor probleme administrative.
Personalul din centrele de permanenţă va fi instruit în medicina de urgenţă de specialişti de laUnitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, dar şi de angajaţii Serviciului Județean de Ambulanţă

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.