Cu toate că nu s-au prezentat la ultima ședință de Consiliu Județean, democrat liberalii buzoieni sunt de acord cu masterplanul de gestionare a deșeurilor. O spune chiar liderul partidului, deputatul Cezar Preda care a afirmat astăzi într-o conferință de presă că a hotărât împreună cu consilierii PDL să aprobe proiectul care a dat naștere atâtor discuții în miniparlamentul județean.
„Partidul Democrat Liberal a fost de acord cu votarea masterplanului. Când își vor rezolva problemele organizatorice și de proceduri le-am spus consilierilor să avizeze proiectul, să nu mai se lege că nu a venit Mocanu, că l-a luat și pe vicepreședinte, că nu s-au prezentat documentele și ce s-a a mai spus. M-a frapat însă că șeful PSD, Constantin Boșcodeală invocă această nefuncționare. E jenant mai ales când consilierii noștri erau toți în Consiliul Județean și se uitau cum lipseau și cum nu au venit (nr.consilierii PSD și PNL) și cu documentația incompletă în timp ce primarului municipiului Buzău i-a fost adus la cunoștință conținutul masterplanului abia acum. Răspunsul meu este clar. PDL dorește masterplanul, să facă ședință ordinară, să-l treacă prin comisii, conform procedurilor și nu vor avea nici o problemă”, a declarat astăzi deputatul Cezar Preda.
Deputatul democrat-liberal a adăugat că este dispus să voteze proiectul în forma propusă pentru a nu se mai spune că la mijloc ar fi vorba de propriile-i interese.
„Pe masterplanul actual au prevăzut o stație de sortare a gunoiului cu o capacitate de 38 mii de tone când la Buzău sunt 150 mii de tone. Dumneavoastră știți că la Cochirleanca nu se va primi niciodată autorizație pentru că sunt avioane care decolează iar la gunoi se adună păsări cât cuprinde. Nu am nici un interes, să facă unde vor vrea” a încheiat deputatul Cezar Preda.
De asemenea, deputatul PDL a ținut să precizeze că nu se pune problema unui termen limită impus de Ministerul Mediului, așa cum se anunțase în ședința extraordinară convocată miercuri.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Cezar-PREDA1.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.