23 de mii de locuitori de pe Valea Buzăului au de acum spital la Pârscov. Investiția, inaugurată de Mărțișor de către Consiliul Județean

0
619

Fostul spital din Pârscov, închis în 2010 de Guvernul Boc, a fost redeschis joi de Consiliul Județean sub forma unei secții exterioare a Spitalului Județean,  după o investiție de aproape 350.000 de euro, sub denumirea de „Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov”.

„Așa cum ne-am propus, astăzi, odată cu venirea primăverii, calendaristic cel puțin, secția exterioară a Spitalului Județean din Pârscov se deschide. Această secție va deservi 22-23.000 de locuitori, ceea ce e un lucru foarte important. Aici a fost un spital de tradiție, iar tatăl domnului Andrei Pleșu a fost medic în acest spital și eu chiar m-am născut aici, întâmplător, supravegheat de tatăl domnului Pleșu. Redeschidem această secție după o investiție de 350.000 de euro și împreună cu domnul primar vrem să mai investim și să facem o casă a medicului unde să le punem la dispoziție medicilor locuințe de serviciu”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Noua unitate sanitară va asigura asistența medicală pentru aproape 23.000 de oameni care trebuie să vină la spital cu trimitere de la medicul de familie sau contracost, spitalul putând face și internări de o zi. Un lucru pe care conducerea spitalului a ținut să îl lămurească încă de la deschidere este că noul spital nu are serviciu de Urgențe.

Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov a fost gândit să asigure servicii medicale pentru cinci specializări respectiv ORL, Ginecologie, Mică Chirurgie, Pediatrie și Medicină internă însă deocamdată se caută medicii pentru secțiile de Medicină Internă și Pediatrie.

„Populația din comună dorește de foarte mult timp acest spital pentru că 23.000 de pacienți vor fi arondați acestui centru. Trei ani ne-a luat până când am reușit să deschidem acest spital dar asta înseamnă că ne ținem de promisiuni. Avem în plan reabilitarea blocului operator și UPU și vom realiza și aceste investiții. Ne mai trebuie medici pentru încă două secții dar avem discuții și sper ca în maxim 2 luni să lucrăm la capacitate maximă. Populația trebuie să știe că trebuie să se prezinte cu bilet de la medicul de familie sau contracost pe tarifele stabilite de CJAS și Consiliul Județean. Cazurile sociale vor fi făcute din oficiu însă cei neasigurați vor trebui să își achite serviciile medicale prețurile pornind de la 30-40 de lei”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

Și pentru că redeschiderea spitalului de la Pârscov a avut loc pe 1 Martie, toate doamnele și domnișoarele care au participat la eveniment au primit flori din partea președintelui Consiliului Județean și a celor doi vicepreședinți, Adrian Petre și Romeo Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.